f16 selfie

Κινέζος επιχειρηματίας χρεώνεται hacking σε αμερικάνικα στρατιωτικά μυστικά

Ένας επιχειρηματίας από την Κίνα ομολόγησε την ενοχή του για hacking σε δίκτυα υπολογιστών των μεγάλων ιδιωτικών εταιρειών που εργάζονται για λογαριασμό της στρατιωτικής αεροπορίας των ΗΠΑ.

f16 selfie hacking

Σύμφωνα με αναφορά του Υπουργείου Δικαιοσύνης των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, ο Κινέζος επιχειρηματίας Su Bin, 50 ετών, αντιμετωπίζει μέγιστη ποινή πέντε ετών για την κατηγορία ότι μαζί με άλλα δύο άτομα από την Κίνα έκαναν hacking σε εταιρείες που ασχολούνται με τον στρατιωτικό εξοπλισμό των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένης της Boeing, για να αποκτήσουν ευαίσθητες στρατιωτικές πληροφορίες και να τις πουλήσουν παράνομα.

Σύμφωνα με την κυβερνητική ανακοίνωση, ο Su άρχισε να εργάζεται από το 2008 με στόχο τις αμερικανικές εταιρείες. Το 2010, ο ίδιος έστειλε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ένα αρχείο σε ένα ανώνυμο άτομο στην Κίνα, το οποίο περιείχε πληροφορίες σχετικά με το στρατιωτικό μεταγωγικό αεροσκάφος C-17 της Boeing.

Ο Su βοηθούσε επίσης τους συνεργούς του να αποφασίσουν ποιους υπαλλήλους της εταιρείας να στοχεύουν, και μετάφραζε έγγραφα από τα αγγλικά στα κινέζικα.

O Su αρχικά είχε συλληφθεί στον Καναδά και κατόπιν εκδόθηκε στις ΗΠΑ. Τα Καναδικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι τον Ιανουάριο δύο Κινέζοι στρατιωτικοί συνεργάστηκαν με τον Su να αποκτήσουν σχεδιαγράμματα για το μαχητικό αεροπλάνο F-35 καθώς και για άλλα αεροσκάφη. Εκείνη την εποχή, ένας εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Κίνας είχε αναφέρει ότι η «κινεζική κυβέρνηση και ο στρατός δεν έχουν συμμετάσχει ποτέ σε οποιαδήποτε δραστηριότητα hacking στο Διαδίκτυο”.

Το δικαστήριο έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει στις 13 Ιουλίου στο Λος Άντζελες.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greeceggns

Get the best viral stories straight into your inbox!















Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).