Αντιεμβολιαστές, Facebook και emojis

Ομάδες αντιεμβολιαστών έχουν εφεύρει ένα επικοινωνίας στο με emojies, για να αποφύγουν τα bans.

fluent microsoft emoji

Μία περίεργη είδηση δημοσίευσε Μπλούμπεργκ προχθές, όπου ο δημοσιογράφος τους ισχυρίζεται ότι οι αντιεμβολιαστές στο Facebook χρησιμοποιούν emojis για να μιλήσουν με κώδικα και να συνεχίσουν να διαδίδουν τις ιδέες τους στα social media σχετικά με τον COVID-19.

Το Μπλούμπεργκ (Bloomberg) ανέφερε ότι οι συντονιστές του Facebook απέτυχαν να αφαιρέσουν αναρτήσεις που κοινοποιήθηκαν σε ομάδες κατά των εμβολίων και σε σελίδες που κανονικά θα θεωρούνταν ότι παραβιάζουν τους όρους της εταιρείας, γιατί η συνομιλία τους ήταν σε κώδικα.

Μια τέτοια ομάδα που εξέτασε το Bloomberg, και που ονομάζεται “Died Suddenly” (πέθανε ξαφνικά), είναι ένας συνάντησης αντιεμβολιαστών που υποτίθεται ότι θρηνούν ένα αγαπημένο τους πρόσωπο που πέθανε αφού έκανε και αναφέρουν για αυτό ότι “έφαγε την τούρτα”!.

Παρόλο που ο ιδιοκτήτης του Facebook ισχυρίζεται ότι «έχουν αφαιρεθεί περισσότερα από 27 εκατομμύρια μηνύματα λόγω παραβίασης της πολιτικής παραπληροφόρησης για τον COVID-19», φαίνεται ότι αδυνατούν να αντιληφθούν κωδικοποιημένες συνομιλίες που βασίζονται σε emojis.

Σύμφωνα με τα όρους χρήσης του Facebook, “η εταιρεία θα αφαιρεί την παραπληροφόρηση κατά τη διάρκεια έκτακτων περιστατικών δημόσιας υγείας, (όπως η πανδημία) όταν οι αρχές δημόσιας υγείας καταλήξουν στο συμπέρασμα ότι οι πληροφορίες είναι ψευδείς και πιθανόν να συμβάλλουν άμεσα στον κίνδυνο επικείμενης σωματικής ς”.

Έτσι σελίδες ή ομάδες κινδυνεύουν να αφαιρεθούν εάν παραβιάζουν τους κανόνες του Facebook ακόμα και αν “καθοδηγούν ή ενθαρρύνουν τους χρήστες να χρησιμοποιούν κωδικές λέξεις για να συζητούν για εμβόλια ή για τον COVID-19 και προσπαθούν να αποφύγουν τον εντοπισμό τους”.

Όμως δεδομένου ότι οι ομάδες αυτές υφίσταται και χρησιμοποιούν emojis ως κώδικα, δείχνει ότι το Facebook είτε δεν μπορεί να τους ξεχωρίσει είτε ο της ομιλίας με κώδικα δεν αποτελεί επί του παρόντος προτεραιότητα του.

Πέρυσι, όταν το BBC ανακάλυψε ότι ομάδες κατά των εμβολίων χρησιμοποιούσαν καρότα για να κρύψουν την παραπληροφόρηση για το εμβόλιο COVID-19, η Meta διέγραψε αμέσως όσες ομάδες εντοπίστηκαν. Ωστόσο, το ανέφερε ότι λίγο μετά, οι ίδιες ομάδες εμφανίστηκαν ξανά αλλάζοντας ονόματα, προφανώς για να αποφύγουν τον εντοπισμό.

Πέρα από τους ακτιβιστές κατά των εμβολίων, πολλοί άλλοι διαδικτυακοί χρήστες έχουν βασιστεί σε emojis για να δημιουργήσουν την ομιλία κώδικα και να αποφύγουν τον εντοπισμό, όχι μόνο από τους συντονιστές αλλά και από τις αρχές επιβολής του νόμου. Άλλωστε η ομιλία με κώδικες ήταν πάντα ένα όσων θέλανε να μην τους καταλάβουν οι άλλοι.

Η Υπηρεσία Δίωξης Ναρκωτικών των (DEA) δημοσίευσε έναν οδηγό στον ιστότοπό της με emojis που χρησιμοποιούνται για την αγορά ναρκωτικών, συμπεριλαμβανομένης μιας σοκολάτας για το Xanax, μιας κορώνας που υποδηλώνει έναν έμπορο ή ενός πυραύλου που υποδηλώνει υψηλή ισχύ.

Αυτό το καλοκαίρι, το The Atlantic ανέφερε ότι οι διαδικτυακοί χρήστες βασίζονταν όλο και περισσότερο στα emoji για να κρύψουν τις συζητήσεις σχετικά με τις αμβλώσεις, καθώς η πρόσβαση για τις αμβλώσεις στις ΗΠΑ έγινε πιο περιορισμένη.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

Subscribe to Blog via Email

Subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Facebook,emoji,covid

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).