Κινέζοι hackers κλείνουν τα αεροδρόμια του Βιετνάμ

Κινέζοι κατάφεραν να σταματήσουν την λειτουργία των μεγαλυτέρων αεροδρομίων του Βιετνάμ. Τέτοιες εισβολές, αν και ασυνήθιστες, μπορεί να προκαλέσουν χάος σε σημαντικούς κόμβους μεταφοράς σε όλο τον κόσμο και ενδεχομένως, άμεσες καθυστερήσεις, και ακυρώσεις πτήσεων.

Σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα ενημέρωσης Tuoi Tre News, την Παρασκευή, οι οθόνες πληροφοριών των πτήσεων, στο Διεθνές Αεροδρόμιο Noi Bai στο Ανόι και το διεθνές αεροδρόμιο Tan Son Nhat στο Ho Chi Minh άρχιζαν να εμφανίζουν βωμολοχίες και μηνύματα προσβλητικού περιεχομένου στην αγγλική γλώσσα κατά του Βιετνάμ. Δυσλειτουργίες και σφάλματα παρατηρήθηκαν επίσης και σε άλλα αεροδρόμια της χώρας.Chinese hackers Vietnam

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Μεταφορών Nguyen Ναt επιβεβαίωσε την επίθεση, υποστηρίζοντας ότι οι αρχές επιβολής του νόμου κατάφεραν να εμποδίσουν τους επιτιθέμενους στο να προκαλούν περαιτέρω βλάβες.

Ωστόσο, πολλές αεροπορικές εταιρείες που πραγματοποιούν πτήσεις από 21 αεροδρόμια της χώρας αναγκάστηκαν να κλείσουν τα -in counters κάνοντας τα πάντα με χειροκίνητο τρόπο για να κρατήσουν το χρονοδιάγραμμα των πτήσεων.

  Αυτόνομα ταξί στην Κίνα από την εταιρεία Baidu

«Όλα τα διαδικτυακά συστήματα απενεργοποιήθηκαν και έτσι έπρεπε να κάνουμε τα πάντα με το χέρι,” ανέφερε στην Tan Son Nhat ένας εργαζόμενος στο αεροδρόμιο.

Οι hackers ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση με το όνομα 1937CN Team.

Σύμφωνα με πηγές εκ των έσω υποκλάπηκαν και προσωπικά δεδομένα από περίπου 411.000 επιβάτες.

«Προσπαθούμε να επαναφέρουμε τα δεδομένα και δεν μπορώ να σχολιάσω αυτή τη στιγμή εάν τα δεδομένα έχουν διαρρεύσει σε εξωτερικές πηγές”, πρόσθεσε η πηγή.

Οι επιθέσεις πραγαμτοποιήθηκαν μετά την απορριπτική απόφαση του ΟΗΕ στις κινέζικες αξιώσεις στην Ανατολική θάλασσα του Βιετνάμ, κάτι που έχει εξοργίσει το Πεκίνο.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).