Χρήστες των Windows 11 διαμαρτύρονται για την αφαίρεση του WordPad

Πολλοί χρήστες είναι δυσαρεστημένοι με την απόφαση της Microsoft να αφαιρέσει το σε κάποια μελλοντική έκδοση των Windows, πιθανότατα στα Windows 12. Πολλοί ήταν αυτοί που επικοινώνησαν με τη Microsoft μέσω του Feedback Hub και ένας χρήστης ανέφερε ότι το WordPad φορτώνει τα αρχεία RTF πολύ πιο γρήγορα από το Word στα Windows 11 ή οποιαδήποτε άλλη έκδοση των Windows.wordpad logo

Σε μια ενημέρωση του εγγράφου υποστήριξης της 1ης Σεπτεμβρίου, η Microsoft επιβεβαίωσε ότι καταργεί το WordPad στα Windows 11 και σχεδιάζει να το κατσει σε μελλοντική έκδοση του λειτουργικού συστήματος.

“Το WordPad δεν θα ενημερώνεται πλέον και θα καταργηθεί σε κάποια μελλοντική έκδοση των Windows”, αναφέρει η Microsoft στο έγγραφο. Δεν γνωρίζουμε σε τι αναφέρεται με το “μελλοντική κυκλοφορία των Windows”, αλλά πιστεύουμε ότι η Microsoft μιλάει για τα Windows 12, τα οποία πρόκειται να κυκλοφορήσουν το φθινόπωρο του 2024.

Η απόφαση της Microsoft να αφαιρέσει το WordPad από τα Windows έχει εξοργίσει πολλούς χρήστες. Το WordPad δεν είναι τόσο δημοφιλές όσο το Σημειωματάριο (Notepad) ή το Word, αλλά δεν είναι “bloatware”, ειδικά όταν τα Windows έρχονται με προεγκατεστημένες εφαρμογές και παιχνίδια όπως το Candy Crush.

Στις αναρτήσεις στο Feedback Hub, πολλοί χρήστες υποστήριξαν ότι το WordPad είναι η καλύτερη εφαρμογή για τη φόρτωση αρχείων RTF και προσφέρει επίσης υποστήριξη εικόνων, κάτι που λείπει από το Notepad. Ένας χρήστης υποστήριξε ότι η ικανότητα του WordPad να φορτώνει γρήγορα αρχεία RTF δεν συγκρίνεται με το Word.

“Χρησιμοποιώ το WordPad για αρχεία RTF επειδή τα φορτώνει πιο γρήγορα από το Word. Διατηρώ σημειώσεις σε μορφή RTF, καθώς το Σημειωματάριο δεν επιτρέπει τη μορφοποίηση κειμένου. Προσθέστε το WordPad στο Microsoft Store όπως κάνατε με το MS Paint όταν καταργήθηκε από τα Windows”, αναφέρει ένας χρήστης στο Feedback Hub.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

Subscribe to Blog via Email

Subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).