Το Chrome δεν θα εμφανίζει ένδειξη ότι ένας ιστότοπος είναι ασφαλής


Το Google Chrome δεν θα εμφανίζει πλέον την ένδειξη ότι ο ιστότοπος που επισκέπτεστε είναι ασφαλής και ο σχετικός δείκτης θα εμφανίζεται μόνο όταν επισκέπτεστε έναν ανασφαλή ιστότοπο.

Google,Chrome,https

Για χρόνια, η Google κάνει μια συντονισμένη προσπάθεια να ωθήσει τους ιστότοπους να χρησιμοποιούν το HTTPS, για να παρέχουν μια πιο ασφαλή περιήγηση στο διαδίκτυο. Για να ωθήσει περαιτέρω τους κατόχους ιστότοπων να χρησιμοποιούν μόνο HTTPS, η Google εισήγαγε το πρωτόκολλο https ως παράγοντα κατάταξης. Όσοι δεν φιλοξενούν έναν ασφαλή ιστότοπο βρέθηκαν χαμηλότερα στην κατάταξη των αποτελεσμάτων αναζήτησης της Google.

Φαίνεται ότι η παρότρυνση αυτή λειτούργησε, καθώς σύμφωνα με την Google, πάνω από το 90% όλων των συνδέσεων του προγράμματος περιήγησης στο Google Chrome χρησιμοποιούν αυτήν τη στιγμή μια σύνδεση HTTPS.

Προς το παρόν, όταν επισκέπτεστε έναν ασφαλή ιστότοπο, το Google Chrome εμφανίζει ένα μικρό εικονίδιο που μοιάζει με κλειδωνιά, που υποδεικνύει ότι η επικοινωνία σας με τον ιστότοπο είναι κρυπτογραφημένη, όπως φαίνεται παρακάτω.

chrome security 1

Καθώς οι περισσότερες επικοινωνίες ιστότοπου είναι πλέον ασφαλείς, η Google δοκιμάζει μια νέα λειτουργία που αφαιρεί εντελώς το εικονίδιο της κλειδωνιάς για τους ασφαλείς ιστότοπους. Και φυσικά αφήνει την προειδοποίηση ενός μη ασφαλή ιστότοπου. Αυτή η δυνατότητα είναι διαθέσιμη για δοκιμή στο Chrome 93 Beta και το Chrome 94 Canary, κάτω από την σημαία “Omnibox Updated connection security indicators“.

Με αυτήν τη δυνατότητα ενεργοποιημένη, το Google Chrome θα εμφανίζει δείκτες ασφαλείας μόνο όταν ο ιστότοπος δεν είναι ασφαλής, όπως φαίνεται παρακάτω.

chrome security 3

Για τις επιχειρήσεις που επιθυμούν να έχουν συνεχείς δείκτες ασφαλείας HTTPS, η Google πρόσθεσε μια εταιρική πολιτική για το Chrome 93 με την ονομασία “LockIconInAddressBarEnabled” που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να ενεργοποιήσει ξανά το εικονίδιο κλειδώματος στη γραμμή διευθύνσεων.

Πώς να απενεργοποιήσετε τους δείκτες ασφαλείας του Chrome
Για όσους θέλουν να δοκιμάσουν την απενεργοποίηση των δεικτών ασφαλείας του Chrome, μπορείτε να ενεργοποιήσετε σε Chrome Beta ή Chrome Canary την αντίστοιχη σημαία, χρησιμοποιώντας αυτές τις οδηγίες.

Βήμα 1: Πληκτρολογήστε chrome://flags στη γραμμή διευθύνσεων και πατήστε enter .
Βήμα 2: Κάντε αναζήτηση για «security indicators».
Βήμα 3: Όταν εμφανιστεί η σημαία “Omnibox Updated connection security indicators“, κάντε κλικ στο ” Default ” και επιλέξτε ” Enabled “.

chrome security 2

Βήμα 4: Τώρα επανεκκινήστε το πρόγραμμα περιήγησης.

Η Google δεν θα σας εμφανίζει πλέον εάν ένας ιστότοπος είναι ασφαλής και θα εμφανίζει έναν δείκτη μόνο όταν επισκέπτεστε έναν ανασφαλή ιστότοπο.


Διαβάστε τις Τεχνολογικές Ειδήσεις από όλο τον κόσμο, με την εγκυρότητα του iGuRu.gr

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news