Βγήκε η εφαρμογή My Health από την Ελληνική Κυβέρνηση

Κυκλοφόρησε σήμερα από την Ελληνική Κυβέρνηση η εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα «My Health». Πρόκειται για ένα νέο ηλεκτρονικό βιβλιάριο υγείας.

my health

Η Hellenic Republic (Ελληνική Κυβέρνηση) μόλις κυκλοφόρησε την εφαρμογή My Health όπου είναι διαθέσιμη για όποιον επιθυμεί να την κατεβάσει και να την εγκαταστήσει στο κινητό τηλέφωνό του. Ταυτόχρονα με την κυκλοφορία της, την εφαρμογή παρουσίασε και ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Επικρατείας, Κυριάκος Πιερρακάκης μαζί με τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια.

Προς το παρόν περιλαμβάνει ένα ψηφιακό φάκελο με όλες τις άυλες συνταγές για χορήγηση φαρμάκων καθώς και των παραπεμπτικών για διαγνωστικές εξετάσεις. Παρουσιάζει ξεχωριστά αυτές που “τρέχουν” ακόμα και δεν έχουν εκτελεστεί, με αυτές που έχουν εκτελεστεί στο παρελθόν. Άρα κατά κάποιο τρόπο, κρατά και το ιστορικό σας.

my health 1

Φυσικά λόγω του ότι τα στοιχεία που περιέχονται στην εφαρμογή είναι ύψιστης σημασίας και κρισιμότητας, όσον αφορά στα προσωπικά δεδομένα, έχουν ληφθεί τα κατάλληλα μέτρα πρόσβασης στην εφαρμογή. Για να συνδεθείτε με την βάση δεδομένων θα πρέπει να περάσετε τους κωδικούς σας στο taxisnet, ή τους κωδικούς σας μέσω τραπέζης.

  Ransomware Η ιστορία: Πώς μια ενόχληση έγινε παγκόσμια απειλή

Στη εφαρμογή MyHealth εμφανίζονται, επίσης, όλες οι συνταγές και τα παραπεμπτικά εξετάσεων για τα προστατευόμενα μέλη ενός ενήλικα. Ενώ το σύστημα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης λειτουργεί από το 2011, οι πολίτες δεν έχουν πρόσβαση στα δικά τους προσωπικά ή οικογενειακά δεδομένα, δεν γνωρίζουν τι έχουν συνταγογραφηθεί από τον γιατρό τους, παρά μόνο αν κρατάνε δικό τους ημερολόγιο.

Βέβαια, δεν είναι εντελώς αληθές αυτό, καθώς με την άυλη συνταγογράφηση για κάθε συναλλαγή σας έρχεται μήνυμα στο κινητό σας από το IDIKA (καθώς και email), γεγονός που είναι κατά κάποιο ένα ιστορικό. Όμως δεν είναι ευανάγνωστο και έτσι με το My Health τα πράγματα γίνονται πιο εύχρηστα.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις τις Κυβέρνησης, στόχος είναι το ιστορικό της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης να εμπλουτιστεί με τα αποτελέσματα των ιατρικών εξετάσεων του ασθενούς, ανεξαρτήτως σε ποια νοσοκομειακή μονάδα, κλινική, ή κέντρο υγείας στη χώρα πραγματοποιήθηκαν, το ιστορικό νοσηλειών του ασθενούς κ.α. έτσι ώστε τα ιατρικά δεδομένα του να τον «ακολουθούν» παντού. Από την άλλη πλευρά αυτό σημαίνει ότι το κράτος θα κρατάει μία βάση δεδομένων με όλα τα παραπάνω που θα σας αφορούν.

  WordPress 5.0 Bebo μόλις κυκλοφόρησε

Μπορείτε να το κατεβάσετε από το Google App Store. Φαίνεται ότι δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμα για κινητά τηλέφωνα iOS, καθώς δεν την βρήκαμε στην αναζήτησή μας.

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news

My Health,app

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).


66  +    =  73