Οι επεκτάσεις του Chrome έρχονται στον Firefox

Ο Mozilla ανήγγειλε στους Developers ότι έρχονται σημαντικές αλλαγές όσον αφορά τις επεκτάσεις δηλαδή τα γνωστά σε όλους (Add-ons) του Firefox.firefox teaks

Η σημαντικότερη αλλαγή ξεκινάει με την υιοθέτηση ενός νέου API δημιουργίας επεκτάσεων το οποίο θα είναι σε μεγάλο βαθμό συμβατό με αυτό των Blink-based περιηγητών όπως Chrome και Opera.

Αυτό το WebExtensions API θα εξασφαλίζει στους δημιουργούς επεκτάσεων του Chrome την δυνατότητα μετατροπής της επέκτασης για να τρέχει στον Firefοx με μερικές μικρές αλλαγές στον κώδικά.

Ακόμη, από την έκδοση 42 του Firefox, οι Developers για την κυκλοφορία των επεκτάσεων θα πρέπει να πάρουν ψηφιακή υπογραφή και έγκριση μετά από έλεγχο των ανθρώπων του Mozilla που θα διαρκεί αρκετό χρόνο (από εβδομάδες μέχρι και μήνες).

Τέλος, με αγωνία περιμένουμε τις καρτέλες στον Firefοx να γίνονται ξεχωριστές διεργασίες κάτι που θα δούμε στην έκδοση 43 και που ο Chrome ήδη χρησιμοποιεί. (όταν κρασάρει η μία καρτέλα δε ρίχνει όλο το browser..)

Σταύρος Αναγνωστόπουλος

follow us
Previous Article

Ιούλιος 2015 ο πιο καυτός που έχει καταγραφεί ποτέ

Next Article

Pac-Man 256 δωρεάν για Android και iOS

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).