Ιούλιος 2015 ο πιο καυτός που έχει καταγραφεί ποτέ

Ιούλιος : Δεν υπάρχει λόγος να εκνευρίζεστε αν ιδρώνατε λίγο περισσότερο από το συνηθισμένο τον περασμένο Ιούλιο. Δεν πάει τίποτα στραβά με σας ή τους ιδρωτοποιούς αδένες σας, είναι απλά ότι, ο Ιούλιος του τρέχοντος έτους αποδείχθηκε ότι ήταν ο πιο καυτός μήνας που έχει καταγραφεί.

dry 2015

Η παγκόσμια μέση θερμοκρασία για τις επιφάνειες της γης και των ωκεανών υπερέβη το μέσο όρο ολόκληρου του 20ου αιώνα από 1,46 βαθμούς Φαρενάιτ (0,81 βαθμοί Κελσίου), λένε οι ερευνητές του ΝΟΑΑ. Εκτός αυτού, ξεπέρασε το προηγούμενο ρεκόρ του Ιουλίου του κατά 0,14 βαθμούς Φαρενάιτ (0,08 βαθμοί Κελσίου).

Για να μην παρατείνουμε την αγωνία, ο φετινός Ιούλιος κατέγραψε μια παγκόσμια μέση θερμοκρασία 61,86 βαθμούς Φαρενάιτ (16.61 βαθμούς Κελσίου), το υψηλότερο από το 1880 που ξεκίνησε να υπάρχει το αρχείο.

Οι επιφάνειες της γης και των ωκεανών ήταν ιδιαίτερα ζεστές.

Η μέση θερμοκρασία της επιφάνειας της γης που καταγράφηκε σε όλο τον πλανήτη τον περασμένο Ιούλιο ήταν 1,73 βαθμούς Φαρενάιτ (0,96 βαθμοί Κελσίου) πάνω από τον μέσο όρο του 20ου αιώνα και η 6η μεγαλύτερη μέχρι στιγμής που έχει αναφερθεί.

  Χρόνια πολλά EFF

Όσον αφορά τη μέση θερμοκρασία στην επιφάνεια του ωκεανού, ξεπέρασε το μέσο όρο του 20ού αιώνα, αν και μόνο κατά 1,35 βαθμούς Φαρενάιτ (0,75 βαθμοί Κελσίου).

Αυτή ήταν η υψηλότερη θερμοκρασία για κάθε μήνα στο αρχείο από το 1880-2015, ξεπερνώντας το προηγούμενο ρεκόρ που είχε τον Ιούλιο του 0,13 βαθμούς Φαρενάιτ (0,07 βαθμοί Κελσίου),” λένε οι ερευνητές του .

Προφανώς, αυτή η ιδιαίτερα καυτή θερμοκρασία στην επιφάνεια του ωκεανού ήταν το αποτέλεσμα της καταγραφής σε μεγάλα τμήματα του Ειρηνικού και του Ινδικού Ωκεανού.
Αυτές οι εντυπωσιακές θερμοκρασίες, δεν θα πρέπει να αποτελεί έκπληξη ότι το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους είναι επίσης το πιο καυτό που έχει καταγραφεί, με τη μέση θερμοκρασία για την περίοδο Ιανουαρίου – Ιουλίου να υπερβαίνει το μέσο όρο του 20ου αιώνα με 1,53 βαθμούς Φαρενάιτ (0,85 βαθμοί Κελσίου).

Επίσης δέχτηκαν χτύπημα και οι πάγοι της Αρκτικής θάλασσας

Τα δορυφορικά δεδομένα δείχνουν ότι, φέτος τον Ιούλιο, η μέση έκταση του θαλάσσιου πάγου της Αρκτικής ήταν περίπου 350.000 τετραγωνικά μίλια (περίπου 910.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα) κάτω από το μέσο όρο που αναφέρεται μεταξύ των ετών 1981 και . Γι’ αυτό, ναι, η Αρκτική λιώνει πραγματικά.

  VPN και proxies, ποια η διαφορά;

Με τη σειρά της, η Ανταρκτική φαίνεται να μεγαλώνει, αυτόν τον Ιούλιο η παγωμένη θάλασσα μεγάλωσε κατά 240.000 τετραγωνικά μίλια (620.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα) πάνω από το μέσο όρο του 1981-2010. Δυστυχώς, αυτό δεν σημαίνει ότι η υπερθέρμανση του πλανήτη δεν συμβαίνει.

Αντιθέτως, ήταν το 2012 που η NASA έδειξε ότι ο λόγος που η Ανταρκτική φαίνεται να επεκτείνεται είναι λόγω της λέπτυνση του στρώματος του όζοντος πάνω από αυτό το μέρος του κόσμου. Το όζον απορροφά την ηλιακή ενέργεια και αυτό σημαίνει χαμηλότερες θερμοκρασίες.
Εκτός αυτού, η αύξηση της θερμοκρασίας στα εύκρατα γεωγραφικά πλάτη επηρεάζει τη δυναμική των πολικών ανέμων. Με τη σειρά του, αυτό μεταφράζεται σε ένα νέο σχέδιο σχηματισμού πάγου και απώλεια πάγου στην Ανταρκτική.

june 2015
Πηγή: thegreeksenergy.com, softpedia.com

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).


3  +  2  =