Τα μυστικά της γραμμής διευθύνσεων του Chrome

Η γραμμή διευθύνσεων του Chrome φαίνεται ότι είναι μια κανονική γραμμή διευθύνσεων με την πρώτη ματιά. Η χρήση της είναι απλή, πληκτρολογείτε μια διεύθυνση URL και θα σας οδηγήσει στην ιστοσελίδα. Μπορεί όμως να κάνει πολλά περισσότερα πράγματα αν ξέρετε πώς να τη χρησιμοποιήσετε.
Ας δούμε μερικά μυστικά της γραμμής διευθύνσεων του Chrome.chrome

Μετατροπή μονάδων και Μαθηματικά

Ξεχάστε την , ή του λειτουργικού σας συστήματος, απλά πληκτρολογήστε την εξίσωση στο πλαίσιο της γραμμής διευθύνσεων του Chrome και θα πάρετε άμεσα την απάντηση, χωρίς καν να χρειαστεί να πατήσετε το Enter. Μπορείτε να κάνετε το ίδιο για να μετατρέψετε μονάδες, όπως ας πούμε θερμοκρασίες από C σε F. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να προσθέσετε ένα ίσοn μετά από την μονάδα που θέλετε να μετατρέψετε. Έτσι, ο τύπος ς είναι κάτι σαν 

50 c = f

για θερμοκρασίες, ή

50 feet = inches

.

Κάντε το πρόγραμμα περιήγησης σας Σημειωματάριο

Αυτό το κόλπο αυτό λειτουργεί σε σχεδόν οποιοδήποτε σύγχρονο πρόγραμμα ς. Αν θέλετε να έχετε ένα κενό που χρησιμοποιείτε σαν πρόχειρο κατά την περιήγησή σας, πληκτρολογήστε το παρακάτω κείμενο στη γραμμή διευθύνσεων. Μπορείτε να προσθέσετε στους σελιδοδείκτες σας.

data:text/html, <html contenteditable>

Αναζήτηση για λέξεις-κλειδιά με Drag and Drop

Αν δεν είστε οπαδός της αντιγραφής και της επικόλλησης ή μισείτε το δεξί κλικ, μπορείτε να ψάξετε για μια λέξη μαρκάροντας την (highligh) και μετά την κάνετε Drag and Drop στη γραμμή διευθύνσεων.

Αναζήτηση Ειδικών ιστοσελίδων

Οι βετεράνοι της Google είναι αρκετά εξοικειωμένοι με την αναζήτηση που περιείχε τον όρο “site:” Μπορείτε επίσης να το χρησιμοποιήσετε από τη γραμμή διευθύνσεων, απλά πληκτρολογώντας τη διεύθυνση μιας ιστοσελίδας, και στη συνέχεια, πατώντας το πλήκτρο Tab. Δηλαδή

site:amazon.com smartphones

Αναζήτηση στο Gmail ή στο Google Drive

Ας πάμε σε υπηρεσίες όπως το Gmail ή το . Οι αναζητήσεις σε αυτές τις υπηρεσίες είναι πολύ πιο εύκολες από τη γραμμή διευθύνσεων. Για να το κάνετε αυτό, θα χρειαστεί να κάνετε προετοιμάσετε τον browser σας.

Κάντε δεξί κλικ στη γραμμή διευθύνσεων και επιλέξτε “Επεξεργασία μηχανών αναζήτησης” ή “Edit Search Engines”
Προσθέστε μια νέα μηχανή αναζήτησης που ονομάζεται Google Drive
Ονομάστε τη με μια λέξη-κλειδί που θα θυμάστε, όπως “GDrive”
Εισάγετε την παρακάτω URL στη διεύθυνση:

http://drive.google.com/?hl=en&tab=bo#search/%s

Μπορείτε να κάνετε το ίδιο για το Gmail, απλά το URL αλλάζει σε

https://mail.google.com/mail/ca/u/0/#apps/%s

 

Όταν θέλετε να αναζητήσετε λογαριασμούς Google Drive ή το Gmail σας, απλά πληκτρολογήστε gmail.com ή docs.google.com και πατήστε το πλήκτρο Tab για να αρχίσει η αναζήτησή σας. Μπορείτε να κάνετε ένα παρόμοιο τέχνασμα για να προσθέσετε κάτι στο Ημερολόγιό σας στο Google.

Χρησιμοποιήστε τη γραμμή διευθύνσεων σαν File Explorer

Πληκτρολογήστε C:/ στα Windows ή file://localhost σε Mac και Linux για ανοίξετε από το πρόγραμμα περιήγησης σας τον δίσκο σας. Μπορείτε επίσης να μεταφέρετε οποιοδήποτε αρχείο στη γραμμή διευθύνσεων και να το ανοίξετε στο Chrome.

Ανοίξτε ένα νέο παράθυρο για email

Θέλετε να στείλετε γρήγορα ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, αλλά δεν θέλετε να ανοίξετε το email σας; Μπορείτε από τη γραμμή διευθύνσεων του Chrome. Πληκτρολογήστε mailto: στη γραμμή διευθύνσεων σας και θα ανοίξει ένα νέο παράθυρο σύνθεσης με το προεπιλεγμένο πρόγραμμα ηλεκτρονικού σας ταχυδρομείου.

Δείτε όλες τις πληροφορίες ασφαλείας σε μία ιστοσελίδα

Αν ποτέ βρεθείτε σε κάποια “περίεργη” ιστοσελίδα και θέλετε να πάρετε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το τι κάνει, κάντε κλικ στο λουκέτο αν ιστοσελίδα χρησιμοποιεί HTTPS  ή στο εικονίδιο που είναι αριστερά του URL στη γραμμή διευθύνσεων. Εδώ, μπορείτε να ερευνήσετε τα cookies, να δεσμεύσετε το JavaScript, να μπλοκάρετε τα popups και άλλα.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greeceggns

Get the best viral stories straight into your inbox!















giorgos

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

2 Comments

Leave a Reply
  1. Σε κατι τετοια ειναι φανταστικος ο Chrome..Και το αστειο ειναι οτι σημερα κι ολας ορισα τον chrome ως main browser μετα απο 8 χρόνια χρησης του mozilla…Αν και με ενοχλει οτι ο chrome οταν ανοιγει, ανοιγουν 5 processes και πιανει παραπανω μνημη βεβαια αυτο μαλλον τον κανει πολυ πιο γρηγορο…Επισης ειχα ενα κολλημα του οτι ο mozilla ειναι πιο ασφαλης σε θεμα browsing κτλπ…Παντως αν μπορει καποιος να με διαφωτισει στο θεμα των παραπανω διεργασιων θα το εκτιμουσα ;)

    • ο chrome είναι επίσης ασφαλής, έχει sandbox και η google διαθέτει αρκετά χρήματα για να τον διατηρήσει ασφαλή. Προσωπικά συνεχίζω να χρησιμοποιώ firefox με 50 καρτέλες ανοιχτές. Φυσικά και o firefox με τέτοια χρήση παρουσιάζει προβλήματα στην απόδοση, λόγω υπερφόρτωσης της μνήμης.
      Συστήνουμε τον chrome ανεπιφύλακτα σε αυτούς που τον χρειάζονται για απλές περιηγήσεις. O firefox, εκτός από browser είναι και εργαλείο για web προγραμματιστές

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).