CIR εγκρίθηκε η Ευρωπαϊκή βάση βιομετρικών δεδομένων

Common Repository Identity ή απλά CIR: Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ψήφισε την περασμένη εβδομάδα για τη μιας νέας σειράς συστημάτων ελέγχου στα σύνορα για την μετανάστευση και τις Αρχές επιβολής του νόμου. Η Ευρωπαϊκή θα αποκτήσει μια γιγαντιαία βάση δεδομένων με βιομετρικά στοιχεία πολιτών της ΕΕ και άλλων χωρών (PDF).

Αυτή η νέα βάση δεδομένων θα είναι γνωστή και σαν Common Repository Identity (CIR) και θα περιέχει δεδομένα από 350 εκατομμύρια άτομα.

Σύμφωνα με το σχέδιό της ΕΕ, η CIR θα συγκεντρώνει ταυτόχρονα αρχεία ταυτότητας (ονόματα, ημερομηνίες γέννησης, αριθμούς διαβατηρίου και άλλα) και βιομετρικά στοιχεία (δακτυλικά και σαρώσεις προσώπου). Τα δεδομένα αυτά θα διατίθενται σε όλες τις Αρχές επιβολής του νόμου αλλά και στον έλεγχο συνόρων.

Ο πρωταρχικός του ρόλος (σύμφωνα με την ΕΕ) θα είναι η περικοπή στις θέσεις εργασίας στους ελέγχους συνόρων και στις υπηρεσίες επιβολής του νόμου, καθώς η αναζήτηση σε ένα ενοποιημένο σύστημα θα πραγματοποιείται πολύ πιο γρήγορα.

“Τα συστήματα που θα ενοποιηθούν περιλαμβάνουν το Σύστημα Πληροφοριών Σένγκεν, το Eurodac, το Σύστημα Πληροφοριών για τις Θεωρήσεις (VIS) και τρία νέα συστήματα: το Ευρωπαϊκό Σύστημα Ποινικών Μητρώων (ECRIS-TCN), το Σύστημα Εισόδου/EES) και το Ευρωπαϊκό Σύστημα Πληροφοριών και Εξουσιοδότησης Ταξιδιών (ETIAS), ανέφεραν αξιωματούχοι της ΕΕ την περασμένη εβδομάδα.CIR

Η δημιουργία της βάσης δεδομένων CIR εγκρίθηκε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο την περασμένη Δευτέρα, 15 Απριλίου, σε δύο χωριστές ψηφοφορίες. Οι κανονισμοί της CIR για τα σύνορα και τους ελέγχους έλαβαν 511 θετικούς ψήφους, 123 κατά, και εννέα αποχές, ενώ η νομοθεσία της CIR για την αστυνομική και δικαστική συνεργασία, το άσυλο και τη μετανάστευση εγκρίθηκε με 510 θετικές ψήφους, 130 κατά, και εννέα αποχές.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο υποσχέθηκε “κατάλληλες διασφαλίσεις” για την προστασία του δικαιώματος των πολιτών στην ιδιωτική ζωή και για τη ρύθμιση της των αξιωματικών στα δεδομένα.

Από τη στιγμή που τα σχέδια για την δημιουργία αυτής της βάσης βιομετρικών δεδομένων ανακοινώθηκαν πέρυσι, οι υποστηρικτές της ιδιωτικής ζωής δεν σταματούν να επικρίνουν την ΕΕ, αναφέροντας ότι η δημιουργία της CIR είναι ένα “σημείο χωρίς επιστροφή (PDF)” στη δημιουργία μιας “κεντρικής βάσης δεδομένων της ΕΕ για το Big Brother”.

Μόλις εγκατασταθεί, η CIR θα γίνει μια από τις μεγαλύτερες βάσεις δεδομένων παρακολούθησης ανθρώπων στον κόσμο, ακριβώς όπως τα συστήματα που χρησιμοποιεί η Κινέζικη και το σύστημα Aadhar της Ινδίας.

Στις ΗΠΑ, η Υπηρεσία Τελωνείων και Προστασίας των Συνόρων (CBP) και το Federal Bureau of Investigations διαθέτουν παρόμοιες βιομετρικές βάσεις δεδομένων.

_________________

Get the best viral stories straight into your inbox!















giorgos

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

3 Comments

Leave a Reply
  1. Όλες αυτές οι εξυπνάδες της ΕΕ, θα υπάρχουν μετά τις επερχόμενες ευρωεκλογές ;

      • Ο κάθε … νόμος καταργείται με την ψήφιση νέου Νόμου.
        Και ως γνωστόν, νόμος που δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα ενός Λαού, καταργείται, αλλάζει, τροποποιείται κλπ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).