Αεροδρόμια χωρίς ελέγχους σε laptops και υγρά

Το να περάσετε από την ασφάλεια του αεροδρομίου δεν ήταν ποτέ διασκεδαστικό ειδικά αν μεταφέρετε το laptop σας. Όμως σύμφωνα με την παρακάτω είδηση, σύντομα μάλλον οι έλεγχοι θα γίνουν λιγότερο αγχωτικοί.

Στο αεροδρόμιο Schiphol του Amsterdam, ένα από τα μεγαλύτερα αεροδρόμια του κόσμου, άρχισαν τις δοκιμές σε νέους σαρωτές χειραποσκευών που δεν απαιτούν από τους ταξιδιώτες να αφαιρέσουν μεγάλες ηλεκτρονικές συσκευές ή υγρά από τις αποσκευές τους. gun laptop

Αν κάποια στιγμή ταξιδέψατε με laptop θα γνωρίζετε ότι θα πρέπει να το βγάλετε από την θήκη του, και να το τοποθετήσετε σε ένα ξεχωριστό καλάθι. Το ίδιο συμβαίνει και με τα αρώματα που βρίσκονται στις αποσκευές σας, ή κάποιου άλλου είδους υγρό.

Η νέα τεχνολογία που δοκιμάζεται αυτή τη στιγμή στο αεροδρόμιο Schiphol του Amsterdam μπορεί να εντοπίσει και να ελέγξει τα παραπάνω χωρίς να βγάλετε από την τσάντα σας.

Οι νέες συσκευές ClearScan παρέχουν στο προσωπικό ασφαλείας απόψεις του περιεχομένου κάθε αποσκευής 360 μοιρών, αντί της κοινής άποψης top-down του X-ray. Αυτό επιτρέπει στο προσωπικό ασφαλείας να ελέγχουν τις αποσκευές από όλες τις πλευρές, και να έχουν μια πιο ακριβή εικόνα από τα υπάρχοντά του επιβάτη.

  Οι hackers γνώριζαν τα πάντα για τα δίκτυα της Sony

Φυσικά θα πρέπει να τοποθετείτε πάντα τα υγρά σε κάποια αεροστεγή πλαστική συσκευασία, αλλά δεν θα πρέπει να τα βγάζετε πια από τις αποσκευές σας.

Όπως καταλαβαίνετε αν οι νέες συσκευές ClearScan χρησιμοποιηθούν τελικά σε όλα τα αεροδρόμια του κόσμου, θα προσφέρουν στο προσωπικό ασφαλείας μια καλύτερη άποψη του τι μεταφέρουν οι επιβάτες χωρίς την σπατάλη του χρόνου που απαιτείται για το άδειασμα της κάθε αποσκευής.

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).


6  +  3  =