Clearview AI χρησιμοποιήθηκε σχεδόν 1 εκατομμύριο φορές από την αστυνομία

Το αναγνώρισης προσώπου Clearview έχει πραγματοποιήσει σχεδόν ένα εκατομμύριο αναζητήσεις για την αστυνομία των ΗΠΑ, δήλωσε ο ιδρυτής της εταιρείας στον Διευθύνοντα Σύμβουλο του BBC Hoan Ton. Αποκάλυψε επίσης ότι η Clearview έχει τώρα 30 δισεκατομμύρια εικόνες που έχουν αφαιρεθεί από πλατφόρμες όπως το Facebook, χωρίς την άδεια των χρηστών.

clearview

Η εταιρεία απαγορεύεται να πουλά τις υπηρεσίες της στις περισσότερες αμερικανικές , αφού η Αμερικανική Ένωση Πολιτικών Ελευθεριών (ACLU από το American Civil Liberties ) οδήγησε την Clearview AI στο δικαστήριο στο Illinois για παραβίαση του νόμου περί απορρήτου. Όμως υπάρχει μια εξαίρεση για την αστυνομία και ο κ. Ton-That ανέφερε ότι το λογισμικό του χρησιμοποιείται από εκατοντάδες αστυνομικές δυνάμεις σε όλες τις ΗΠΑ.

Η αστυνομία στις ΗΠΑ δεν αποκαλύπτει εάν χρησιμοποιεί το λογισμικό και η χρήση του απαγορεύεται βάση νόμου σε πολλές πόλεις των ΗΠΑ, όπως το Portland, San Francisco και το .

Η χρήση της αναγνώρισης προσώπου από την αστυνομία συχνά αναφέρεται στο κοινό πως χρησιμοποιείται μόνο για σοβαρά ή βίαια εγκλήματα.

Σε μια σπάνια συνέντευξη με τις αρχές επιβολής του νόμου σχετικά με την αποτελεσματικότητα του Clearview, η αστυνομία του Miami ανέφερε ότι χρησιμοποίησε το λογισμικό για κάθε τύπο εγκλήματος, από δολοφονίες μέχρι κλοπές καταστημάτων. Ο υπαρχηγός της αστυνομίας Armando Aguilar δήλωσε ότι η του χρησιμοποιούσε το σύστημα περίπου 450 φορές το χρόνο και ότι είχε βοηθήσει στην επίλυση αρκετών δολοφονιών. Ωστόσο, οι επικριτές αναφέρουν ότι δεν υπάρχει κανένας νόμος που υποστηρίζει την χρήση της αναγνώρισης προσώπου από την αστυνομία.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greeceggns

Get the best viral stories straight into your inbox!















Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).