Δείτε δωρεάν την συλλογή σημειωματάριων του Leonardo da Vinci


Το Μουσείο “Βικτωρία και Άλμπερτ” έχει ψηφιοποιήσει τρία τετράδια με κείμενα και σχέδια του Leonardo Da Vinci. Τώρα μπορείτε να τα δείτε δωρεάν με “καταπληκτική λεπτομέρεια”, σε απευθείας σύνδεση.

Leonardo

Ο διάσημος ζωγράφος της Μονά Λίζα, ο Leonardo da Vinci (Λεονάρντο ντα Βίντσι 1452 – 1519) είναι επίσης γνωστός για τα σημειωματάρια στα οποία κατέγραψε τις σκέψεις και τις εφευρέσεις του. Πέντε από αυτά τα συναρπαστικά σημειωματάρια, ενωμένα σε τρεις μικρούς τόμους, είναι πλέον διαθέσιμα δωρεάν στο διαδίκτυο. Η συλλογή αυτή, γνωστή και ως Codex Forster, χρονολογείται από το 1487 έως το 1505.

Γραμμένα με το περίφημο τρόπο του Leonardo, που είναι σαν καθρέφτης, τα σημειωματάρια εξετάζουν μια σειρά θεμάτων, την υδραυλική μηχανική, την αέναη κίνηση και μια πραγματεία σχετικά με τη μέτρηση στερεών. Τα σημειωματάρια περιέχουν προσεκτικά σκίτσα και διαγράμματα σχολιασμένα με σημειώσεις στην ιταλική κατοπτρική γραφή του 16ου αιώνα, η οποία διαβάζεται ανάποδα και από δεξιά προς τα αριστερά.

Τα σημειωματάρια είναι κατασκευασμένα από μονόφυλλα γραπτά και σχέδια του Leonardo da Vinci και δεν έχουν ιδιαίτερη σειρά ή ημερομηνία (αν και μερικά έχουν ημερομηνία).

Αν θέλετε να ρίξετε μια ματιά σε ένα από τα πιο ενδιαφέροντα μυαλά της ιστορίας, μπορείτε να πάτε κατευθείαν στα σημειωματάρια, με τους παρακάτω συνδέσμους:
Codex Forster I
Codex Forster II
Codex Forster III

Οι ιστοσελίδες θέλουν λίγο χρόνο για να φορτώσουν το viewer που περιέχουν. Αν για κάποιο λόγο δεν φορτώσει κάντε ανανέωση στην σελίδα.

Περισσότερες λεπτομέρειες και πληροφορίες σχετικά με τα σημειωματάρια βρίσκονται στο Μουσείο Victoria and Albert. Η βρετανική βιβλιοθήκη έχει σαρώσει με υψηλή ανάλυση περισσότερα γραπτά και σχέδια του Leonardo da Vinci με τίτλο “The Codex Arundel“, τα οποία μπορείτε να δείτε εξίσου δωρεάν.


Διαβάστε τις Τεχνολογικές Ειδήσεις από όλο τον κόσμο, με την εγκυρότητα του iGuRu.gr

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Previous Post

Η εφαρμογή Windows Notepad 10 είναι πλέον διαθέσιμη στο Microsoft Store

Next Post
Salamander

Altap Salamander : Δωρεάν εφαρμογή διαχείρισης αρχείων