Η εφαρμογή Windows Notepad 10 είναι πλέον διαθέσιμη στο Microsoft Store


Η κλασική εφαρμογή των Windows Notepad έχει βρει ένα νέο σπίτι στο Microsoft Store. Πλέον μπορείτε να την αναζητήσετε και να την κατεβάσετε από εκεί.

Η Microsoft, ξεκινώντας με τα Windows 10 20H1, φαίνεται ότι επιθυμεί να μετατρέψει το Notepad (Σημειωματάριο) σε μία αυτόνομη εφαρμογή στο Store. Αυτό δεν σημαίνει ότι το Σημειωματάριο θα αποκλειστεί από την εγκατάσταση των Windows 10. Θα παραμείνει συνδεδεμένο με το λειτουργικό σύστημα και διατίθεται μαζί με αυτό. Όμως η Microsoft αλλάζει τον τρόπο με τον οποίο η εφαρμογή θα λαμβάνει τις ενημερώσεις του.

Πλέον, οι αναβαθμίσεις του Notepad δεν συνδέονται με το πρόγραμμα ενημέρωσης των Windows 10. Θα λαμβάνει ανεξάρτητες ενημερώσεις όπως οποιαδήποτε άλλη εφαρμογή του Store.

Σύμφωνα με την εταιρεία, η αλλαγή αυτή θα τους επιτρέψει να ανταποκριθούν γρήγορα σε προβλήματα και ανατροφοδότηση για το Notepad και θα προσφέρουν πολύ πιο άμεσα νέες λειτουργίες στους χρήστες της εφαρμογής.

Το Notepad είναι μία από τις κλασικές εφαρμογές των Windows που σπάνια είχε κάποια ενημέρωση. Ωστόσο, ξεκινώντας από τα Windows 10 Build 17661, το Notepad έχει λάβει πολλές νέες δυνατότητες και βελτιώσεις. Τώρα μπορεί να χειριστεί μεγάλα αρχεία κειμένου χωρίς προβλήματα, έρχεται με βελτιώσεις απόδοσης και περιλαμβάνει τις ακόλουθες νέες επιλογές:

  • Υποστήριξη τερματισμού μίας Unix γραμμής (φαίνεται το unix κείμενο καλύτερα)
  • Αναζήτηση στο Bing μέσα από το Σημειωματάριο
  • Ζουμ στο κείμενο
  • Μια ένδειξη για μη αποθηκευμένο κείμενο.

Με το Σημειωματάριο στο Store, σίγουρα θα αναμένουμε να έρθουν περισσότερα νέα χαρακτηριστικά σε αυτή την κλασική εφαρμογή.

Μπορείτε να βρείτε το Σημειωματάριο (Notepad) στο Microsoft Store, μεταβαίνοντας στη νέα αρχική του σελίδα, εδώ.

 


 

Εγγραφή στο Ιστολόγιο μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.

Διαβάστε τις Τεχνολογικές Ειδήσεις από όλο τον κόσμο, με την εγκυρότητα του iGuRu.gr

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news