Codex Leicester του da Vinci γνωρίζετε ότι το έχει ο Bill Gates;

Το Codex Leicester, είναι ουσιαστικά ένα χειρόγραφο που συμπεριλαμβάνει επιστημονικά συγγράμματα του Leonardo da Vinci. Δεν είναι μόνο το δεύτερο πιο ακριβό βιβλίο στον κόσμο, αλλά είναι και αυτό που τράβηξε την προσοχή του ιδρυτή της Microsoft .

Ο Gates είναι σήμερα ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο, αφού τον Ιανουάριο του 2020 η περιουσία του έφτανε τα 108 δισεκατομμύρια δολάρια.

Όμως το 1994, ο Bill Gates προφανώς και δεν ήταν τόσο πλούσιος όσο είναι σήμερα. Ωστόσο είχε ακόμα χρήματα για να ξοδέψει περίπου 30 εκατομμύρια δολάρια να αγοράσει το Codex Leicester.

Codex Leicester

Αυτοί που ακολουθούν τον Bill Gates στα κοινωνικά γνωρίζουν σίγουρα ότι ο ιδρυτής της Microsoft διαβάζει πάρα πολλά βιβλία.

Κάθε χρόνο, συνιστά βιβλία που πρέπει να διαβάσετε και στέλνει στην τύχη συλλογές από βιβλία και άλλα πολλά σε όποιον έχει την τύχη να πάρει.

Αναμφισβήτητα, το Codex Leicester είναι το πιο ακριβό βιβλίο που αγόρασε ποτέ ο Gates, καθώς κατέβαλε τουλάχιστον 30.802.500 δολάρια στη δημοπρασία της Christie στις 11 Νοεμβρίου του 1994 στη για να αποκτήσει τα χειρόγραφα.

Μια τέτοια αγορά θα πήγαινε κανονικά στη μια συλλογή, αλλά ο Gates είχε διαφορετικά σχέδια.

Ο ιδρυτής της Microsoft μετά την αγορά του Codex Leicester σάρωσε κάθε σελίδα του χειρόγραφου για τη δημιουργία ψηφιακών αρχείων εικόνας που θα μπορούσαν να ανοίξουν σε έναν υπολογιστή. Με άλλα λόγια, δεν χρειαζόταν πια να έχετε τον Codex Leicester για να διαβάσετε τα επιστημονικά συγγράμματα του Da Vinci, καθώς χρειαζόσασταν μόνο την ψηφιακή έκδοση του Gates.

Και επειδή ο Bill Gates ήθελε να το έχουν όλοι, έκανε μια πραγματικά τολμηρή κίνηση: να συμπεριλάβει τις εικόνες στα Windows σαν wallpapers και screensavers.

Έτσι, το χειρόγραφο του Da Vinci έγινε μια συλλογή από wallpapers και screensavers διαθέσιμη για οποιονδήποτε χρήστη των Windows σε ένα CD-ROM. Το πακέτο ήρθε για πρώτη φορά μαζί με το Microsoft Plus! και επειδή το περιεχόμενο αποδείχτηκε τόσο δημοφιλές, ο Bill Gates αποφάσισε να διαθέσει το περιεχόμενο και σε επόμενες εκδόσεις του OS (Windows 98 και Windows ME).

Ο ιδρυτής της Microsoft, δεν σταμάτησε εδώ. Αφού το χειρόγραφο ήταν τόσο δημοφιλές, αποφάσισε να δημιουργήσει μια ψηφιακή εκδοχή του σαν ένα ξεχωριστό CD-ROM που κυκλοφόρησε το 1997. Ονομαζόταν Leonardo da Vinci, και κυκλοφόρησε από την Corbis, μια εταιρεία που ιδρύθηκε από τον Bill Gates το 1989.

Η συλλογή αναφερόταν σαν ένα “ εργαλείο που επιτρέπει στο χρήστη να εξετάσει τις αγγλικές μεταφράσεις του Codex” και συμπεριελάμβανε έργα ζωγραφικής, σχέδια, χειρόγραφα και χαμένα έργα που ανήκουν στον Leonardo da Vinci.

Τα πράγματα άλλαξαν πολύ εν τω μεταξύ και το Codex Leicester όχι μόνο δεν ται πλέον στα σύγχρονα Windows, αλλά όπως η προφύλαξη οθόνης χρησιμοποιούνται ελάχιστα αυτές τις μέρες.

Η εύρεση της αρχικής ψηφιακής έκδοσης του Codex, την οποία η Microsoft προσέφερε πριν από 25 χρόνια, είναι αρκετά δύσκολη, εκτός αν έχετε ακόμα το CD-ROM κάπου στο σπίτι σας. Και αν το έχετε, είστε αρκετά τυχεροί, καθώς αυτά τα πράγματα είναι ήδη συλλεκτικά και δεν μπορούν πλέον να αγοραστούν.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

Get the best viral stories straight into your inbox!

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).