Να συνδέσει όλο τον πλανήτη στο Internet θέλει ο δημιουργός του Facebook

Λίγα 24ωρα μετά την ανακοίνωση ότι το εισέρχεται στην τεχνολογία εικονικής πραγματικότητας εξαγοράζοντας την εταιρεία Oculus έναντι δύο δισ.δολαρίων ο Μαρκ Ζούκεμπεργκ έκανε γνωστό το νέο όραμα του.

internet

Facebook

Ο δημιουργός του Facebook είπε ότι θέλει να προσφέρει δυνατότητα σύνδεσης στο σε κάθε σημείο της Γης όσο απομακρυσμένο ή δύσβατο και αν είναι αυτό.

Το όραμα

Oπως ανακοίνωσε ο Ζούκεμπεργκ η εταιρεία του θα επενδύσει στην ανάπτυξη ενός προηγμένου μηχανισμού που θα παράσχει τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες σε περιοχές που σήμερα δεν υπάρχουν σχετικές εγκαταστάσεις ή εξοπλισμός ώστε οι κάτοικοι αυτών των περιοχών να μπορούν να συνδέονται στο διαδίκτυο.

Το σύστημα αυτό θα αποτελείται από πολλούς δορυφόρους καθώς και ένα νέο τύπο ρομποτικών αεροσκαφών. Όπως είπε ο νεαρός μεγιστάνας του Internet υπάρχουν περίπου τρία δισεκατομμύρια κάτοικοι του πλανήτη που δεν έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο και θέλει να αναπτύξει ένα νέο μηχανισμό που να τους το επιτρέψει.

Το σύστημα

Το σύστημα που οραματίζεται ο Ζούκεμπεργκ θα αποτελείται από δορυφόρους και που θα παρέχουν τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες και κυρίως πρόσβαση στο Internet με υπέρυθρες δέσμες λέιζερ. Σύμφωνα με τον Ζούκεμπεργκ οι δορυφόροι θα μπορούν να στηρίξουν τηλεπικοινωνιακά αρκετές από τις περιοχές που δεν διαθέτουν σήμερα σύνδεση με το Internet. Για τις περιοχές που η γεωγραφική τους θέση ή οι τοπικές κλιματικές συνθήκες είναι τέτοιες που να εμποδίζουν το σήμα των δορυφόρων ο Ζούκεμπεργκ προτείνει την κατασκευή drones που θα λειτουργούν με ηλιακή ενέργεια.

Αυτά τα drones θα μπορούν να ταξιδεύουν σε μεγάλες αποστάσεις αλλά και να παραμένουν για πολλούς μήνες συνεχόμενα στον αέρα. Ετσι θα επιτρέψουν και στις πιο απομονωμένες ή δύσβατες περιοχές του πλανήτη να αποκτήσουν σύνδεση με το Internet. Για αυτό τον σκοπό ο Ζούκεμπεργκ έχει ήδη ξεκινήσει την εξαγορά εταιρειών με αντικείμενο σχετικό με τις τεχνολογίες που απαιτούνται για τη δημιουργία των δορυφόρων και των drones. Παράλληλα έχει αρχίσει να στρατολογεί και επιστήμονες από διάφορους τομείς ανάμεσα στους οποίους και στελέχη της NASA.

Πηγή: tovima.gr

Subscribe to Blog via Email

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).