Πώς να αντιγράψετε κείμενο από sites που το απαγορεύουν


Υπάρχουν αρκετά sites στο διαδίκτυο που να εμποδίζουν την αντιγραφή μέρους ή του σύνολου του κειμένου που δημοσιεύουν, ή ακόμα και ναι το επιλογή του χρησιμοποιώντας το ποντίκι ή το πληκτρολόγιο.copy paste sites 1

Ο παρακάτω οδηγός παρουσιάζει τις μεθόδους για να ξεπεράσετε τον περιορισμό. Αλλά πρώτα, γιατί οι ιστοσελίδες εφαρμόζουν αυτούς τους περιορισμούς;

Οι λόγοι μπορεί να είναι πολλοί, αλλά η πιο πιθανή αιτία είναι κάποια μορφή προστασίας κατά της αντιγραφής. Οπότε μην χρησιμοποιήσετε τους παρακάτω τρόπους σε sites που το περιεχόμενο τους προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα.

Μέθοδος 1: Απενεργοποιήστε το JavaScript

Οι περισσότερες ιστοσελίδες χρησιμοποιούν την Javascript για να εμποδίσουν τη λειτουργία του ποντικιού. Εάν απενεργοποιήσετε το JavaScript στην συγκεκριμένη ιστοσελίδα προσωρινά ή και οριστικά, θα είστε σε θέση να αντιγράψετε το κείμενο της.

Ορισμένες ιστοσελίδες που βασίζονται σε JavaScript από την άλλη, και αυτό σημαίνει ότι μπορεί να εξαφανιστεί το περιεχόμενο τους, όταν το JavaScript είναι απενεργοποιημένο.

Οι χρήστες του Firefox πληκτρολογήστε στη γραμμή διευθύνσεων του browser σας

about:config

αναζητήστε στο πλαίσιο αναζήτησης για το:

javascript.enabled

και αλλάξτε την τιμή από true σε false.javascript sites
Οι χρήστες του Chrome μπορεί να απενεργοποιήσουν την JavaScript από την διεύθυνση:

chrome://settings/content

Οι χρήστες του Internet Explorer μπορούν να την απενεργοποιήσουν από τις Επιλογές:

Ασφάλεια Ζώνη - Προσαρμοσμένο επίπεδο - Active Scripting

ή

Security - Zone - Custom Level - Active Scripting

Οι χρήστες του Opera μπορούν να απενεργοποιήσουν το JavaScript από τις ρυθμίσεις του browser τους:

opera://settings/

Επεκτάσεις όπως το NoScript μπορεί να είναι χρήσιμες σε αυτή την περίπτωση (και όχι μόνο), δεδομένου ότι εμποδίζουν την εκτέλεση των scripts.

Μέθοδος 2: Από τον πηγαίο κώδικα

Μια άλλη επιλογή που έχετε είναι να εμφανίσετε τον πηγαίο κώδικα της ιστοσελίδας στην οποία βρίσκεστε. Δεδομένου ότι εμφανίζεται σαν κείμενο είναι δυνατό μπορείτε να αντιγράψετε ότι θέλετε χωρίς κανένα περιορισμό.source code sites

Απλά πατήστε μαζί τα πλήκτρα Ctrl-U, ενώ είστε στην ιστοσελίδα που σας ενδιαφέρει και θα εμφανίσετε τον πηγαίο κώδικα της. Ο συνδυασμός αυτών των δύο πλήκτρων λειτουργεί στα περισσότερα προγράμματα περιήγησης όπως Firefox, Chrome και Internet Explorer.

Μετά θα πρέπει βρείτε το κείμενο ή το περιεχόμενο που σας ενδιαφέρει. Χρησιμοποιήστε το Ctrl-F για να το αναζητήσετε.

Μέθοδος 3: Με επεκτάσεις

Η τρίτη και τελευταία επιλογή είναι πιο κατάλληλη αν θέλετε να αντιγράφετε τακτικά από ιστοσελίδες που απαγορεύουν τη χρήση στο δεξί κλικ ή την αντιγραφή κειμένου όταν είστε σε αυτές. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε την τρίτη μέθοδο, αν όλα τα παραπάνω δεν λειτουργούν.

Το RightToClick για τον Firefox απενεργοποιεί εύκολα την JavaScript. Αν χρησιμοποιείτε Chrome υπάρχει το ομώνυμο add-on που προσφέρει τα ίδια χαρακτηριστικά.

Εγγραφή στο iGuRu.gr μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.


Διαβάστε τις Τεχνολογικές Ειδήσεις από όλο τον κόσμο, με την εγκυρότητα του iGuRu.gr

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news