COVID 19 Data και AI: Ο Λευκός Οίκος ζητάει βοήθεια

COVID-19 Data και AI: Οι υπουργοί υγείας και τεχνολογίας των ΗΠΑ από το Γραφείο Επιστημών και Τεχνολογίας του Λευκού Οίκου ζήτησαν από ειδικευμένους επιστήμονες που είναι έτοιμοι να “σκάψουν” στα terabytes των διαθέσιμων δεδομένων από έρευνες για τον COVID 19.

Για να δοθεί στους επιστήμονες εύκολη πρόσβαση στην έρευνα, η κυβέρνηση των ΗΠΑ ανέβασε μια βάση δεδομένων σε ένα κεντρικό hub με το όνομα The CΟVID 19 Open Research Dataset.

COVID 19

Έτσι οι επιστήμονες δεδομένων, θα έχουν ένα τρόπο να βοηθήσουν τους εργαζομένους στον τομέα της υγείας και τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής να κατανοήσουν ένα αυξανόμενο σύνολο δεδομένων που περιέχει το κλειδί για τη λήψη τεκμηριωμένων αποφάσεων.

Προς το παρόν, δεν έχουμε τις βασικότερες γνώσεις για τον COVID 19, όπως μια απάντηση στο πιο θεμελιώδες ερώτημα: Πόσοι άνθρωποι έχουν μολυνθεί; Οι εμπειρογνώμονες στον τομέα της υγείας συμφωνούν ότι για την καθοδήγηση δύσκολων μελλοντικών αποφάσεων απαιτούνται αξιόπιστα δεδομένα που ανταποκρίνονται σε αυτό το ερώτημα αλλά και σε άλλα βασικά ερωτήματα

Τι ρόλο θα πρέπει να διαδραματίσουν οι επιστήμονες δεδομένων στις απαντήσεις για την πανδημία;

Ο Gordon McDonald, είναι Διευθύνων Σύμβουλος της Capice, μια εμπειρογνωμόνων AI από την Φλόριντα, που διαθέτει τα και το deep learning που χρησιμοποιούν εταιρικοί πελάτες για να εκπαιδεύσουν γρήγορα τα μοντέλα τους και να δημιουργήσουν προγνωστικά σε πράγματα όπως οι καταναλωτικές συνήθειες των πελατών, τιμολόγηση προϊόντων και την κούραση των εργαζομένων. Μετά την έκκληση για βοήθεια από τον Λευκό Οίκο, ο McDonald αποφάσισε να μετατοπίσει προσωρινά τις προτεραιότητες, και τους πόρους της εταιρείας για να βοηθήσει με τα δεδομένα του COVID 19.

“Τα καλά νέα είναι ότι έχουμε πολλά δεδομένα”, αναφέρει. “Τα κακά νέα είναι ότι η και η προσβασιμότητα σε αυτά τα δεδομένα δεν υπάρχει και υπάρχουν δυσκολίες στην πρόσβαση.”

“Το deep Learning δεν είναι ένας τυπικός αλγόριθμος: ένας χρήστης κυριολεκτικά “διδάσκει” την πλατφόρμα με εκατοντάδες παραδείγματα διαφόρων ταξινομήσεων ή προβλέψεων. Μετά οι μελλοντικές ταξινομήσεις και οι προβλέψεις θα βρίσκονται στα χέρια της πλατφόρμας του deep learning.”

Υπάρχει πρόοδος μέχρι στιγμής; Πώς μπορεί να εξελιχθεί η προσπάθεια τις επόμενες εβδομάδες ή μήνες;

“Υπάρχει τουλάχιστον μία εταιρεία, η engine.is, που προσπαθεί να συνδέσει ερευνητές της επιστήμης δεδομένων με την τεχνολογία. Έχω προσφέρει τις πλήρεις υπηρεσίες της εταιρείας μου σε αυτή την προσπάθεια, αλλά όλα τα Deep Learning ξεκινούν με τα δεδομένα και τα δεδομένα είναι αυτό που χρειαζόμαστε.”

Απαιτείται περισσότερος συντονισμός, αναφέρει ο McDonald. Από αυτή την πανδημία, είναι πιθανό να προκύψει ένα νέο πλαίσιο από το οποίο να αναπτυχθεί η επιστήμων των δεδομένων σαν την πρώτη γραμμή  για την αντιμετώπιση επειγόντων και αναπτυσσόμενων προβλημάτων όπως οι πανδημίες.

Μέχρι τότε, η απάντηση ad hoc είναι η καλύτερη που έχουμε.

Τη συνέντευξη στον McDonald την πήρε ο Greg Nichols για το ZDNet.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.081 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).