COVID 19: ID NOW μοριακή εξέταση σε 15 λεπτά

Ένα νέο τεστ για τον ιό COVID 19 κυκλοφόρησε από την εταιρεία ιατρικών συσκευών Abbott.

Η νέα συσκευή μπορεί να εμφανίσει τα θετικά αποτελέσματα σε ελάχιστο χρόνο και εγκρίθηκε για επείγουσα χρήση στις Ηνωμένες Πολιτείες από την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (Food and Drug Administration ή απλά FDA) χθες το βράδυ. Η δοκιμή χρησιμοποιεί την μικρή, φορητή πλατφόρμα ID NOW και δεν χρειάζεται να αποστείλει το δείγμα σε κάποιο κεντρικό εργαστήριο για να πραγματοποιηθεί η ανάλυση. Αντί για αυτό, μπορεί να γίνει απευθείας σε κάποια κλινική, κάτι το οποίο θα μπορούσε να μειώσει τον χρόνο αναμονής ημερών που χρειάζεται σήμερα.

Οι γιατροί μπορούν απλά να πάρουν ένα δείγμα από τη μύτη ή το λαιμό του ασθενούς και να το εισάγουν απευθείας στο μηχάνημα για να έχουν ένα αποτελέσματα μέσα σε 15 λεπτά (το test μπορεί να διαρκέσει έως και 13 λεπτά εάν το δείγμα είναι αρνητικό στον ιό).

“Με την γρήγορη δοκιμή που προσφέρει το ID NOW, οι υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης μπορούν να πραγματοποιούν μοριακές εξετάσεις εκτός των τεσσάρων τειχών ενός νοσοκομείου, άμεσα σε εστίες μόλυνσης”, ανέφερε ο Robert B. Ford, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Abbott, σε ένα δελτίο τύπου.

  Solar Roadways θέλει το μέλλον με ηλιακά πάνελ στον δρόμο

Αυτή είναι η δεύτερη συσκευή δοκιμών για τον COVID-19 που εγκρίθηκε από την FDA. Η πρώτη, κατασκευάστηκε από την εταιρεία βιοτεχνολογίας Cephid, και χρειάζεται 45 λεπτά για να εμφανίσει το αποτέλεσμα.

Οι συγκεκριμένες συσκευές που δίνουν γρήγορες απαντήσεις στους γιατρούς είναι εξαιρετικά χρήσιμες αυτή την περίοδο. Οι εξετάσεις (θα πρέπει να γίνονται από γιατρούς) μπορούν να βοηθήσουν στη διάγνωση ασθενών με ήπια συμπτώματα ή ασθενείς του COVID 19 που δεν εμφανίζουν καθόλου συμπτώματα.

Η εξέταση που πραγματοποιείται από την συσκευή της Abbott λειτουργεί διαφορετικά από όλους τους τύπους δοκιμών που υπήρξαν στάνταρ στις ΗΠΑ κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Κανονικά, το δείγμα από τον ασθενή έπρεπε να αποσταλεί σε κάποιο εργαστήριο, για να μπορεί να υποβληθεί σε επεξεργασία χρησιμοποιώντας μια μέθοδο που ονομάζεται PCR, η οποία αναζητά γενετικό υλικό του κοροναϊού σε επίπεδο μορίων.

Για να πραγματοποιηθεί μια εξέταση PCR, το δείγμα πρέπει να περάσει επανειλημμένα από υψηλή θερμότητα και στη συνέχεια να ξαναγυρίσει πίσω. Η συσκευή της Abbott εξετάζει επίσης μοριακά για να εντοπίσει γενετικό υλικό του ιού, αλλά λειτουργεί χωρίς έκθεση σε υψηλή θερμοκρασία. Γι ‘αυτό η συσκευή είναι τόσο μικρή και δεν χρειάζεται σχεδόν καθόλου ενέργεια.

  COVID-19 MIT η αλήθεια για τα εμβόλια

Η Abbott λέει ότι σχεδιάζει να ξεκινήσει να κατασκευάσει 50.000 συσκευές ID NOW τη μέρα και θα ξεκινήσει από την επόμενη εβδομάδα.

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

One Comment

Leave a Reply
  1. Εμείς δε θα αγοράσουμε διότι δεν έχουμε λεφτά.
    Ότι είχαμε τα δώσαμε στον Παπαδόπουλο και στους δημοσιογράφους για να μας … ενημερώνουν από tv και ράδιο.
    Για το καλό μας βεβαίως …

    Κατά τ΄ άλλα, όσοι γράφουμε στα παλιά μας τα παπούτσι τις … οδηγίες αυτοεγκλεισμού μας, είμαστε ως γνωστόν @@@@@@ και @@@@@@@@@ καθώς και @@@@@@@ …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).


  +  23  =  26