Οι crackers της Denuvo και η αλαζονεία

Πέρυσι, η cracker παιχνιδιών EMPRESS δήλωσε στο κοινό της ότι αν θέλουν σπασμένα παιχνίδια με προστασία , θα πρέπει να πληρώσουν. Αν και αμφιλεγόμενη, τις τελευταίες εβδομάδες, αυτή η πρόταση επισκιάστηκε από μια καταστροφική εξέλιξη που διέρρευσε στα social media.

Αν πιστέψουμε τις αναφορές η EMPRESS συνελήφθη από την αστυνομία.

Πριν από δύο δεκαετίες, η διαδικτυακή πειρατεία ήταν ένα εξειδικευμένο χόμπι που είχαν σχετικά λίγοι άνθρωποι. Οι καταναλωτές ήταν ευγνώμονες για ό, τι μπορούσαν να πάρουν τα χέρια τους, που προμηθεύονταν σε μεγάλο βαθμό από ανώνυμα άτομα, φίλους της φιλοσοφίας “sharing is caring”.

Σήμερα, ωστόσο, το τοπίο είναι εντελώς διαφορετικό. Οι πειρατές είναι πολύ περισσότεροι και οι καταναλωτές έχουν γίνει πολύ απαιτητικοί. Απαιτούν το υψηλότερο ποιοτικό περιεχόμενο σε τακτοποιημένα σε πακέτα χωρίς bugs. Έτσι παρατηρείται μια λατρεία γύρω από το πρόσωπο του cracker που δεν κρύβεται πια, αλλά και γύρω από διανομείς όπως το The Pirate Bay.

Οι αρχικοί ιδρυτές του Pirate Bay κατάφεραν να διαχειριστούν επιδέξια τη φήμη τους και ήταν γνωστοί από εκατομμύρια πειρατές. Οι ομάδες της Σκηνής (Scene) έχουν υιοθετήσει μια διαφορετική προσέγγιση. Δεν παρέχουν πληροφορίες για τον εαυτό τους, και έτσι είναι πολύ δύσκολο για τους καταναλωτές να αλληλεπιδράσουν ή ακόμα και να τους επικρίνουν.

Ωστόσο, οι τελευταίοι crackers που κινούνται πλέον δημόσια στα social media αλλάξαν το παιχνίδι.

Για πολλά χρόνια, το σπάσιμο της προστασίας των παιχνιδιών και γενικότερα του software ήταν ο τομέας απρόσωπων ομάδων που λειτουργούσαν στις σκιές του “The Scene“. Άγνωστες στη συντριπτική πλειοψηφία τους, αυτές οι ομάδες παρείχαν υπηρεσίες με ασφάλεια από προεπιλογή. Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια η ικανότητα του cracking, ξέφυγε από τα στενά όρια της Σκηνής, θυσιάζοντας την ασφάλεια.

  Ventoy multiboot USB creator 1.0.88

Το 2018, αυτό οδήγησε στην σύλληψη του Voksi, ενός cracker από την Βουλγαρία από την Γενική Διεύθυνση Καταπολέμησης του Οργανωμένου Εγκλήματος της Βουλγαρίας. Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτό συνέβη κατόπιν εντολής του Irdeto – του νέου ιδιοκτήτη της Denuvo.

Αν και αυτό θα μπορούσε να συμβεί σε κανέναν, είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς ότι το δημόσιο προφίλ του Voksi δεν έπαιξε σημαντικό ρόλο στην πτώση του. Ωστόσο, όπως συμβαίνει με πολλές παρόμοιες καταστάσεις με την πάροδο των ετών, το παράδειγμα δεν εμπόδισε άλλους να ακολουθήσουν μια παρόμοια πορεία. Έτσι εμφανίστηκε ο επόμενος cracker της προστασίας Denuvo: η cracker EMPRESS.

H cracker EMPRESS ξεπήδησε με ένα σχέδιο. Να κερδίσει χρήματα για το σπάσιμο της προστασίας Denuvo. Αντί να διατηρεί χαμηλό προφίλ, η EMPRESS έκανε τα πάντα για να γίνει super star.

Το αποτέλεσμα; Σε μια δημοσίευση στο CrackWatch του Reddit η cracker αναφέρει:

Σε λιγότερο από μία ώρα, θα με πάρουν από το σπίτι μου με τον δικηγόρο μου, ενώ ετοιμάζω την έκδοση 2 για το crack μου….

Αυτή τη στιγμή, κανείς εκτός από την EMPRESS δεν γνωρίζει αν η παραπάνω δήλωση είναι αληθινή, εν μέρει αληθινή ή απλά fake news.

Προφανώς, το μεγάλο ερώτημα είναι αν κάποιος μάθει από τα λάθη αυτά. Είναι πολύ ευφυής αυτός που μπορεί να μάθει από τα λάθη των άλλων. Συνήθως γίνεται διαφορετικά, και μπορεί να χρειαστούν πολλές επαναλήψεις.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).