Κρίσιμη ενημέρωση του kernel για το Ubuntu 16.04 LTS

Η Canonical ενημέρωσε την κοινότητα της σχετικά με τη διαθεσιμότητα μία σημαντικής ενημέρωσης του των 16.04 LTS (Xenial Xerus).

critical-linux-kernel-update ubuntu

Η χθεσινή ενημέρωση του πυρήνα (kernel) είναι επίσης η πρώτη που κυκλοφόρησε για το Ubuntu 16.04 LTS από την επίσημη έναρξή του στις 21 Απριλίου και όπως φαίνεται να ιδιαίτερα κρίσιμη γιατί επιδιορθώνει συνολικά δεκαπέντε ευπάθειες που έχουν ανακαλυφθεί πρόσφατα από διάφορους προγραμματιστές και του kernel του Linux.

Για περισσότερες πληροφορίες για τα δεκαπέντε αυτά τρωτά σημεία που επιδιορθώνονται μπορείτε να διαβάσετε την ανακοίνωση ασφαλείας του Ubuntu USN-2965-1 που δημοσιεύτηκε από την Canonical στις 6 Μαΐου 2016.

Ωστόσο, είναι σημαντικό να σημειωθεί εδώ το γεγονός ότι αυτές οι νέες ευπάθειες επηρεάζουν επίσης και τον πυρήνα Linux για το Raspberry Pi 2 που χρησιμοποιεί Ubυntu 16.04 LTS, καθώς και τον πυρήνα Linux για τους επεξεργαστές Snapdragon, που διαθέτουν επίσης το λειτουργικό σύστημα Ubυntu 16.04 LTS (Xenial Xerus).

Όλοι οι χρήστες του Ubυntu 16.04 LTS προτρέπονται να ενημερώσουν τα συστήματά τους αμέσως, καθώς η νέα έκδοση του πυρήνα (linux-image-4.4.0-22 4.4.0-22.39 για το Ubυntu και , linux-image-4.4.0-1010-raspi2 4.4.0-1010.12 για το Ubυntu για Raspberry Pi 2, και linux-image-4.4.0-1013-Snapdragon 4.4.0-1013.14 για επεξεργαστές Snapdragon) είναι άμεσα διαθέσιμη.

Οι περισσότεροι από εσάς θα έχετε ήδη λάβει την νέα ανακοίνωση ενημέρωσης του OS, αλλά αν κατά τύχη δε την προσέξατε, παρακαλούμε να ανοίξετε το βοηθητικό πρόγραμμα αναβάθμισης του λογισμικού, και να το αφήσετε να πραγματοποιήσει τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί “Install All” για την εφαρμογή τους. Ως συνήθως, μετά από μια ενημέρωση του πυρήνα, θα πρέπει να επανεκκινήσετε τον υπολογιστή σας.

Subscribe to Blog via Email

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).