Παρουσίαση της νέας ψηφιακής πλατφόρμας crowdcollEKT

Εκδήλωση με θέμα “| Συμμετέχω, Δημιουργώ, Συνεργάζομαι, Καινοτομώ” διοργανώνουν το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και η εταιρεία ανοικτής καινοτομίας Crowdpolicy τη Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου (10:00-) στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών (Αμφιθέατρο Λ. Ζέρβας, Βασ. Κωνσταντίνου 48, Αθήνα).

Στην εκδήλωση θα παρουσιαστεί η πρώτη ψηφιακή πλατφόρμα crowdsourcing, εξωστρέφειας και διαδραστικότητας που εφαρμόζεται σε ένα πλούτο πληροφοριών και δεδομένων από Βιβλιοθήκες, Μουσεία, Αποθετήρια Έρευνας, Πανεπιστήμια, Δήμοι-Περιφέρειες, Δημόσια Διοίκηση κ.ά.crowdcollEKT

Μέσω του crowdcollEKT (http://www.crowdcollekt.gr) επιτυγχάνεται η εγκαθίδρυση ενός καινοτόμου και βιώσιμου μηχανισμού συμμετοχής, επανάχρησης και δημιουργικής αξιοποίησης περιεχομένου. Η πλατφόρμα υποστηρίζει την ενίσχυση της ποιότητας της έρευνας και της επικοινωνίας που διεξάγεται στον ακαδημαϊκό και επιστημονικό χώρο και στην επανάχρηση έγκριτου ψηφιακού περιεχομένου από ευρύτερες κατηγορίες χρηστών.

To crowdcollEKT παρέχει στους χρήστες, μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας καθώς και σχετικών εφαρμογών για κινητά (Android, IOS, ),  τέσσερις υπηρεσίες, οι οποίες συνοπτικά είναι:

  1. Υπηρεσία Ενιαίας Ολοκληρωμένης Αναζήτησης στα ψηφιακά αποθετήρια του ΕΚΤ για το ευρύ κοινό (περισσότερες από 150 πηγές με δυνατότητα προσθήκης νέων βάσεων βάσει των αναγκών του φορέα)
  2. Υπηρεσία Ολοκληρωμένης Αναζήτησης και Βιβλιογραφικών Αναφορών (citations) για ερευνητές και επιστήμονες.
  3. Προσωποποιημένη Υπηρεσία Αναζήτησης και Συνεισφοράς Ψηφιακού Περιεχομένου με βάση τη θέση/τοποθεσία του χρήστη.
  4. Υπηρεσία Δημιουργίας και Διαχείρισης Ψηφιακών Συλλογών.
  Linux Foundation για διαλειτουργικά digital wallets

Η εν λόγω πλατφόρμα απευθύνεται σε όλους. Στην ερευνητική και ακαδημαϊκή κοινότητα, σε  φοιτητές και πρόσθετες ομάδες χρηστών περιεχομένου όπως μαθητές, τουρίστες και επαγγελματίες.

Για τις ειδικές ομάδες θα οργανωθούν ειδικές δράσεις διασύνδεσης, όπως θεματικά παιχνίδια μέσω μηχανισμού gamification, σενάρια αξιοποίησης υπηρεσιών περιεχομένου του ΕΚΤ για την τοπική ανάπτυξη μέσω της χρήσης επιστημονικού / πολιτιστικού περιεχομένου  κ.ά.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει τις ακόλουθες ομιλίες: Παρουσίαση της πλατφόρμας crowdcollEKT, Ανοικτά δεδομένα και Ανοικτές Συλλογές – Η συμβολή του crowdcollΕΚΤ και του Searchculture, Βήματα και υπηρεσίες του ΕΚΤ για την ανοικτή γνώση και επιχειρηματικότητα, Καινοτομία και επιχειρηματικότητα στα Creative industries, Χρηματοδοτικές ευκαιρίες Creative Collaborative Culture και Crowdfunding.

H πλατφόρμα crowdcollEKT αναπτύχθηκε στο πλαίσιο της Πράξης “Εθνικό Πληροφοριακό Σύστημα Έρευνας και Τεχνολογίας/Κοινωνικά Δίκτυα – Περιεχόμενο Παραγόμενο από Χρήστες” που υλοποιήθηκε από το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος “Ψηφιακή Σύγκλιση” (ΕΣΠΑ), με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης – Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Η είσοδος στην ημερίδα είναι ελεύθερη, αλλά απαιτείται εγγραφή στην ιστοσελίδα της εκδήλωσης http://www.ekt.gr/news/events/ekt/2015-12-21.

  Essential NetTools 4.4 Build 302 δωρεάν για όλους

 

Η εκδήλωση θα μεταδίδεται ζωντανά μέσω live στη διεύθυνση http://media.ekt.gr/live.

_______________________________________________

Διευθύνσεις στο Διαδίκτυο

crowdcollEKT

http://www.crowdcollekt.gr

Εκδήλωση “crowdcollEKT | Συμμετέχω, Δημιουργώ, Συνεργάζομαι, Καινοτομώ”

http://www.ekt.gr/news/events/ekt/2015-12-21/index.html

Eθνικό Πληροφοριακό Σύστημα Έρευνας και Τεχνολογίας

http://www.epset.gr

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).