Πειρατές χρησιμοποιούν crowdfunding για να πληρώσουν τα πρόστιμά τους

Δύο Ολλανδοί χρήστες της πλατφόρμας του bitTorrent καταδικάστηκαν για παράνομη διανομή περιεχομένου χωρίς να κατέχουν πνευματικά δικαιώματα. Οι κατηγορούμενοι δεν φαίνεται να τα έχασαν, και χρησιμοποιούν crowdfunding sites για να καταφέρουν να πληρώσουν τα πρόστιμά τους.jack-sparrow pirate bay crowdfunding

Οι δύο χρήστες καταγγέλθηκαν από την BREIN, μια ολλανδική οργάνωση για την προστασία των πνευματικών δικαιωμάτων. Και οι δύο χρήστες κατάφεραν να έρθουν σε εξώδικο διακανονισμό με την BREIN, αφού συμφώνησαν να σταματήσουν την αποστολή νέων torrents, να δημοσιεύουν αποθαρρυντικά μηνύματα στα προφίλ τους, στο Kickass Torrents και στο Pirate Bay, και να πληρώσει ένα μικρό πρόστιμο για τις πράξεις τους.

Έτσι ο DisasterZany, χρήστης του Kickass Torrents, συμφώνησε να καταβάλει 1.750 δολάρια, ενώ ο ipod020, χρήστης του Kickass Torrents και του Pirate Bay, συμφώνησε να καταβάλει 2120 δολάρια.

Σύμφωνα με μια δημοσίευση που αναρτήθηκε από έναν άλλο χρήστη στο Kickass Torrents, και οι δύο πειρατές δημιούργησαν καμπάνιες crowdfunding στην ολλανδική ιστοσελίδα Dream or Donate.

Μέχρι αυτή τη στιγμή, ο DisasterZany έχει καταφέρει να μαζέψει 363 ευρώ από 36 δωρεές, ενώ ο ipod020 διαθέτει 688 από 58 δωρεές.

Και οι δύο χρήστες λέγεται ότι είναι φοιτητές, χωρίς εισοδήματα.

Η Ολλανδική ιστοσελίδα με νέα τεχνολογίας Tweakers αναφέρει ότι οι εκπρόσωποι της BREIN είναι δυσαρεστημένοι με τους δύο πειρατές, κυρίως γιατί με τον τρόπο τους δεν αποτρέπουν άλλους uploaders, εφόσον γνωρίζουν ότι μπορούν να καλύψουν εύκολα τα πρόστιμα, με εκστρατείες crowdfunding.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greeceggns

Get the best viral stories straight into your inbox!















Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).