Πειρατές χρησιμοποιούν crowdfunding για να πληρώσουν τα πρόστιμά τους

Δύο Ολλανδοί χρήστες της πλατφόρμας του bitTorrent καταδικάστηκαν για παράνομη διανομή περιεχομένου χωρίς να κατέχουν πνευματικά δικαιώματα. Οι κατηγορούμενοι δεν φαίνεται να τα έχασαν, και χρησιμοποιούν crowdfunding sites για να καταφέρουν να πληρώσουν τα πρόστιμά τους.jack-sparrow pirate bay crowdfunding

Οι δύο χρήστες καταγγέλθηκαν από την BREIN, μια ολλανδική οργάνωση για την προστασία των πνευματικών δικαιωμάτων. Και οι δύο χρήστες κατάφεραν να έρθουν σε εξώδικο διακανονισμό με την BREIN, αφού συμφώνησαν να σταματήσουν την αποστολή νέων torrents, να δημοσιεύουν αποθαρρυντικά μηνύματα στα προφίλ τους, στο Kickass Torrents και στο Pirate Bay, και να πληρώσει ένα μικρό πρόστιμο για τις πράξεις τους.

Έτσι ο DisasterZany, χρήστης του Kickass Torrents, συμφώνησε να καταβάλει 1.750 δολάρια, ενώ ο ipod020, χρήστης του Kickass Torrents και του Pirate Bay, συμφώνησε να καταβάλει 2120 δολάρια.

Σύμφωνα με μια δημοσίευση που αναρτήθηκε από έναν άλλο χρήστη στο Kickass Torrents, και οι δύο πειρατές δημιούργησαν καμπάνιες crowdfunding στην ολλανδική ιστοσελίδα Dream or Donate.

  Το Torrent που διαμοιράζεται 12 χρόνια

Μέχρι αυτή τη στιγμή, ο DisasterZany έχει καταφέρει να μαζέψει 363 ευρώ από 36 δωρεές, ενώ ο ipod020 διαθέτει 688 από 58 δωρεές.

Και οι δύο χρήστες λέγεται ότι είναι φοιτητές, χωρίς εισοδήματα.

Η Ολλανδική ιστοσελίδα με νέα τεχνολογίας Tweakers αναφέρει ότι οι εκπρόσωποι της BREIN είναι δυσαρεστημένοι με τους δύο πειρατές, κυρίως γιατί με τον τρόπο τους δεν αποτρέπουν άλλους uploaders, εφόσον γνωρίζουν ότι μπορούν να καλύψουν εύκολα τα πρόστιμα, με εκστρατείες crowdfunding.

Εγγραφή στο iGuRu.gr μέσω email

Το email σας για την αποστολή κάθε νέας δημοσίευσης

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

  +  75  =  78

Previous Story

enSilo: AVG, Kaspersky και McAfee με ευάλωτα προϊόντα

Next Story

Η Kaspersky Lab παρουσιάζει το Kaspersky Private Security Network