Ευρωπαϊκή διάκριση για την ελληνική εταιρεία Crypteia Networks και το ΕΚΤ

Η συνεργασία της ελληνικής εταιρείας , start-up που εξειδικεύεται σε Συστήματα Παρακολούθησης Ηλεκτρονικών Απειλών σε πραγματικό χρόνο (Threat Intelligence Platform, MOREAL), και του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ) διακρίθηκε ως καλή πρακτική επιχειρηματικής υποστήριξης, διεκδικώντας ένα από τα φετινά Βραβεία του Enterprise Europe Network, του μεγαλύτερου ευρωπαϊκού δικτύου για την επιχειρηματικότητα και την καινοτομία. Η Crypteia Networks ήταν μια από τις τρεις φιναλίστ μικρομεσαίες επιχειρήσεις, στην κατηγορία “Νέα Επιτυχία” (New Success) των φετινών βραβείων του δικτύου, τα οποία απονέμονται σε επιτυχημένες επιχειρήσεις που αξιοποιούν τις υπηρεσίες του Enterprise Europe Network.

Nawards Crypteia EKT b

H Crypteia Networks (www.crypteianetworks.com) έχει αναπτύξει μια καινοτόμο πλατφόρμα αναγνώρισης και εντοπισμού κυβερνοεπιθέσεων, που επιτρέπει στους πελάτες της να βελτιστοποιήσουν τις γραμμές άμυνάς τους και να εντοπίσουν τις κυβερνοαπειλές στις οποίες είναι εκτεθειμένοι. Μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα η Crypteia Networks κατάφερε να επιδείξει πάνω από 120 υλοποιήσεις σε Ευρώπη και Αμερική καθώς και να προωθήσει προς κατοχύρωση δύο πατέντες στην Αμερική (US Patent & Trademark Office).

Το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (www.ekt.gr), κινητήριος μοχλός της καινοτομίας και επιχειρηματικότητας και συντονιστής του δικτύου Enterprise Europe Network-Hellas (www.enterprise-hellas.gr), υποστηρίζει ενεργά τις νεοφυείς επιχειρήσεις υψηλής τεχνολογίας στη χώρα μας και παρέχει υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας. Σε αυτό το πλαίσιο, υποστήριξε αποτελεσματικά την Crypteia Networks στην αναζήτηση και διεκδίκηση χρηματοδότησης από ευρωπαϊκά προγράμματα και από ιδιώτες επενδυτές στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Επιπλέον, άνοιξε νέες αγορές στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ μέσω του δικτύου Enterprise Europe Network, ενώ υποστήριξε την επιχείρηση στην κατοχύρωση δικαιωμάτων διανοητικής ιδιοκτησίας για την καινοτομία.

Enterprise Europe Network Awards Crypteia Networks Crypteia Networks

“Η υποστήριξη του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης και του δικτύου Enterprise Europe Network-Hellas ήταν καθοριστική για την ανάπτυξη της εταιρείας, η οποία έχει ήδη περισσότερους από 120 πελάτες στην Ελλάδα και το εξωτερικό” δήλωσε ο Ιδρυτής και Δ/νων Σύμβουλος της Crypteia Networks, κ. Γιάννης Γκιόκας.  “Επιπλέον, έχει υποβάλει δύο αιτήσεις για διπλώματα ευρεσιτεχνίας στις ΗΠΑ και βρίσκεται σε τροχιά ανάπτυξης η οποία μας γεμίζει ικανοποίηση για να συνεχίσουμε την δυναμική πορεία μας στο μέλλον”. Η επιτυχία της Crypteia Networks αντικατοπτρίζεται στα οικονομικά της αποτελέσματα, στους νέους πελάτες της (ανάμεσα σε αυτούς συμπεριλαμβάνεται και το MIT-Massachusetts Institute of Technology στις ΗΠΑ) και στο γεγονός ότι προετοιμάζεται για το άνοιγμα 20 νέων θέσεων εργασίας υψηλής τεχνολογίας στη χώρα μας μέσα στο επόμενο τρίμηνο.

  Οι δημοφιλέστεροι social media ιστότοποι για το 2022

“Το ΕΚΤ συνεισφέρει ουσιαστικά στην εξωστρέφεια των ελληνικών επιχειρήσεων, πανεπιστημίων και ερευνητικών οργανισμών, μέσω της επέκτασης των δραστηριοτήτων του Enterprise Europe Network-Hellas, της παροχής εξειδικευμένων υπηρεσιών μεταφοράς τεχνογνωσίας, καθώς και υπηρεσιών υποστήριξης για την προστασία, διαχείριση και αξιοποίηση της διανοητικής ιδιοκτησίας” δήλωσε από την πλευρά της η Διευθύντρια του ΕΚΤ, Δρ Εύη Σαχίνη.

Τα Βραβεία του Enterprise Europe Network (http://een.ec.europa.eu)  απονεμήθηκαν στις 23 Σεπτεμβρίου στις Βρυξέλλες. Συνολικά, απονεμήθηκαν 3 Βραβεία: Στην κατηγορία “Νέες Αγορές” (New Markets) το βραβείο απονεμήθηκε στη βρετανική εταιρεία Rokos Design και στην τσέχικη εταιρεία παραγωγής γυαλιού Sklarna Novosad & Sun Harrachov, των οποίων η συνεργασία με την υποστήριξη του δικτύου, οδήγησε σε μια νέα τεχνολογία και χαμηλότερα κόστη παραγωγής. Στην κατηγορία “Νέα Επιτυχία” (New Success) το βραβείο απονεμήθηκε στην ουγγρική εταιρεία Αteknea Solutions Hungary LLC και στην ισπανική Virtual Solutions, οι οποίες συνεργάστηκαν για την ανάπτυξη ενός διαδραστικού tablet υπολογιστή για άτομα με οπτική εξασθένηση της όρασης. Στην κατηγορία “Νέοι Ορίζοντες” (New Horizons) το βραβείο, το οποίο αφορά μικρομεσαίες επιχειρήσεις που αναπτύσσονται αξιοποιώντας εκδηλώσεις και αποστολές του Enterprise Europe Network, απονεμήθηκε στη γερμανική εταιρεία TMTM και την ελληνική εταιρεία Campervan Rental Service, με τη διαμεσολάβηση του Επιμελητηρίου Αρκαδίας και του Δικτύου ΠΡΑΞΗ (φορείς-εταίροι του Enterprise Europe Network-Hellas). H συμμετοχή της TMTM στην εκδήλωση Mission for Growth στην Αθήνα το 2013 οδήγησε σε τρεις συμφωνίες συνεργασίας για την ανάπτυξη του ποδηλατικού τουρισμού και για να αναλάβει η γερμανική εταιρεία το μάρκετινγκ των υπηρεσιών της ελληνικής εταιρείας στην Πελοπόννησο.

Περισσότερες πληροφορίες για τη συνεργασία της Crypteia Νetworks με το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης

διατίθενται στην ιστοσελίδα http://een.ec.europa.eu/success-stories/building-secure-digital-future,
καθώς και στο βίντεο https://www.youtube.com/watch?v=A-5OMNuKli8&feature=youtu.be.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).