Επιστήμονες καταφέρνουν την τηλεμεταφορά … λεμονάδας

Η λεμονάδα σε άλλα επίπεδα! Επιστήμονες στη Σιγκαπούρη κατάφεραν να παίξουν με το χρόνο και το χώρο – ή τουλάχιστον την τέχνη της τηλεμεταφοράς μέσω μιας σύνδεσης , για να τηλε-μεταφέρουν ….λεμονάδα.

Ερευνητές από το CUTE lab, το οποίο λειτουργεί σε συνεργασία με το της Σιγκαπούρης και το Keio της Ιαπωνίας, δημιούργησαν μια σειρά από συσκευές, οι οποίες μπορούν να μεταφέρουν τη γεύση της λεμονάδας από το τηλέφωνο.λεμονάδα

Για να στείλετε στον παραλήπτη μια “λεμονάδα”, θα πρέπει να κολλήσετε έναν αισθητήρα σε ένα ποτήρι που περιέχει το αναψυκτικό. Ο αισθητήρας καταγράφει την τιμή του χρώματος και το pH του αναψυκτικού. Έτσι όταν το στείλετε στο φίλο σας, μια ειδική στην άλλη πλευρά της γραμμής μεταβάλλει το με ηλεκτρικές διεγέρσεις, για να μοιάζει με λεμονάδα.

Φυσικά δεν είναι πραγματική λεμονάδα, που σημαίνει ότι η συσκευή δεν θα γίνει λεμονιών. Ο μετατροπέας αλλάζει τη γεύση του νερού, δίνοντάς του μια ξινή γεύση.

  HP Wolf Security διαπιστευτήρια πωλούνται την τιμή ενός πακέτου τσιγάρων

Ή, για να το θέσουμε με μεγαλύτερη ακρίβεια, χρησιμοποιώντας το δεδομένα pH και το χρώμα, παίζει με τον τρόπο που αντιλαμβάνεται την λεμονάδα ο εγκέφαλος του παραλήπτη.

Σύμφωνα με τη σελίδα του CUTE Center lab στο Facebook, το νερό μπορεί να γίνει αλμυρό, ξινό, πικρό χωρίς στην πραγματικότητα να αλλάξουν τα συστατικά του.

Δείτε το βίντεο

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).