Business Security: Προστατεύστε την επιχείρησή σας

: Το προφίλ των επιτιθέμενων στον κυβερνοχώρο, φαίνεται να έχει εξελιχθεί τα τελευταία χρόνια. Οι αντίπαλοι γίνονται καλύτεροι συνεχώς, χρησιμοποιούν νέες τεχνολογίες για τη δημιουργία και την επέκταση των δραστηριοτήτων τους για να αυξήσουν τις επιπτώσεις και τα οικονομικά τους κέρδη. Business Security

Οι επιχειρήσεις από την άλλη (μικρές αλλά και μεγάλες διαδικτυακές επιχειρήσεις που έχουν εμφανιστεί στην Ελλάδα) φαίνεται να μην διαθέτουν την γνώση που θα τους προστατέψει και θα μετριάσει τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν.  Σύμφωνα με τη HP , οι ειδικοί ασφάλειας σε επίπεδο επιχειρήσεων, οι ρυθμιστικές αρχές και οι αρχές επιβολής του νόμου αν θέλουν να διαταράξουν την οργάνωση μιας επίθεσης, θα πρέπει πρώτα να καταλάβουν βήμα βήμα την αλυσίδα του εγκλήματος στον κυβερνοχώρο.

Business Security: Παρακάτω παραθέτουμε 4 προτάσεις που θα περάσουν την ασφάλεια της επιχείρησής σας σε άλλο επίπεδο αν φυσικά εφαρμοστούν.

Μειώστε τα κέρδη που θα έχουν οι επιτιθέμενοι: Περιορίστε τα κέρδη που θα έχει κάθε επιτιθέμενος. Με την εφαρμογή ισχυρής κρυπτογράφησης end-to-end τα δεδομένα σας δεν θα έχουν αξία για κάποιον επίδοξο , και θα περιορίσει την ικανότητά του να τα χρησιμοποιήσει. Το γεγονός θα τον αναγκάσει να αναζητήσει ευκολότερους στόχους.

Μειώστε τους στόχους: Με την επέκταση της κινητής τηλεφωνίας και του Ίντερνετ των πραγμάτων έχει αυξηθεί δραματικά ο χώρος που αφήνει η κάθε επιχείρηση σε πιθανές επιθέσεις. Κάθε εταιρεία θα πρέπει να επενδύσει στην ασφάλεια στις διαδικασίες ανάπτυξής της, και να επικεντρωθεί στην προστασία των αλληλεπιδράσεων μεταξύ των δεδομένων, εφαρμογών και χρηστών, ανεξάρτητα από τη συσκευή για καλύτερο μετριασμό των επιθέσεων του αντιπάλου. Επειδή δε ο ευκολότερος στόχος είναι ο παράγοντας άνθρωπος, κάθε επιχείρηση θα πρέπει να επενδύσει στην εκπαίδευση των υπαλλήλων της.

Μάθετε από τους αντιπάλους: Υπάρχουν νέες τεχνολογίες όπως τα “δίκτυα εξαπάτησης” που παρέχουν μεθόδους παγίδευσης, παρακολούθησης και εκμάθησης από τους ίδιους τους εισβολείς. Για να προστατευτείτε από hackers θα πρέπει να σκέφτεστε και να λειτουργείτε όπως αυτοί. Οι επιχειρήσεις μπορούν να χρησιμοποιήσουν αυτές τις πληροφορίες για την καλύτερη προστασία του πραγματικού τους δικτύου, για να μπορούν να διαταράξουν παρόμοιες επιθέσεις πριν ακόμα αρχίσουν, ή και να επιβραδύνουν την πρόοδο των επιτιθέμενων.

Απευθυνθείτε σε κάποιον ειδικό: Το αναφέρουμε στο τέλος γιατί είναι σημαντικό.
“Οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου είναι άκρως επαγγελματίες, έχουν ισχυρή χρηματοδότηση, και εργάζονται μαζί για να ξεκινήσουν επιθέσεις”, δήλωσε ο Christiansen, Αντιπρόεδρος στο τμήμα Security Products and Services της IDC.
Οι IT μιας επιχείρησης που σέβεται τον εαυτό της και τους πελάτες της θα μπορούσαν να απευθυνθούν σε εξειδικευμένες υπηρεσίες που μπορούν να εγγυηθούν καλύτερη προστασία.

Subscribe to Blog via Email

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).