Το διαδικτυακό έγκλημα μπορεί να σκοτώσει

Τη εβδομάδα, που πέρασε ένας 36 χρόνος από τη Ρουμανία σκότωσε τον 4χρονο γιο του και αυτοκτόνησε όταν ένα τον εκβίασε να πληρώσει ένα τεράστιο πρόστιμο ή να πάει 11 χρόνια φυλακή. ‘Ένα μεμονωμένο περιστατικό, που όμως δείχνει τι αποτελέσματα μπορεί να έχει η κακόβουλη χρήση του διαδικτύου.

Cyber-Crime

Ο Ρουμάνος μόλυνε τον υπολογιστή του με τον γνωστό “ιό της αστυνομίας” ή ransomware μετά την επίσκεψη του σε κάποιες ιστοσελίδες ενηλίκων. Φαίνεται ότι το κακόβουλο λογισμικό του ζήτησε να πληρώσει ένα μεγάλο ποσό ή να πάει στη φυλακή για το “έγκλημα” που διέπραξε. Το θύμα σκέφτηκε το μήνυμα ήρθε πραγματικά από την αστυνομία.

Στο σημείωμα που άφησε πριν αυτοκτονήσει στη σύζυγό του, ο άνθρωπος εξήγησε ότι δεν ήθελε να πάει στη φυλακή και δεν ήθελε να αφήσει χρέη στο γιο του. Αποφάσισε να κρεμαστεί μαζί με τον 4 χρόνο στο σαλόνι του σπιτιού του, αναφέρει το Softpedia.

Είναι μία από τις πιο συγκλονιστικές ιστορίες που σχετίζονται με το έγκλημα στον κυβερνοχώρο που έχουμε ακούσει μέχρι τώρα. Σίγουρα θα υπάρχουν και άλλες που θα μπορούσαν να έχουν καταλήξει με άσχημο τρόπο.

  Chrome 0day ενημερώστε άμεσα

Για παράδειγμα, το , ένας δικηγόρου της Νέας Ζηλανδίας εξαπατήθηκε από κυβερνο-απατεώνες της Νιγηρίας και πλήρωσε κοντά στο ένα εκατομμύριο δολάρια. Οι απατεώνες του υποσχέθηκαν δεκάδες εκατομμύρια δολάρια, αλλά για να πάρει θα έπρεπε να πληρώσει όλους τους φόρους που υποτίθεται ότι χρειαζόταν για να πραγματοποιηθεί συναλλαγή.

Ο δικηγόρος πήρε δάνεια των 500.000 δολαρίων από μια τράπεζα 300.000 δολαρίων από μια άλλη.

Φανταστείτε πώς θα ένιωσε όταν έμαθε ότι τα χρήματα τα έδωσε σε απατεώνες και ότι δεν υπήρχε τρόπος να τα πάρει πίσω. Θα μπορούσε κάλλιστα να είχε σκεφτεί την αυτοκτονία σαν λύση.

Μια άλλη πρόσφατη ιστορία που θα μπορούσε να έχει ένα ατυχές αποτέλεσμα είναι οι περιπτώσεις απειλητικών μηνυμάτων που ξεκινούσαν από ένα στην Ιαπωνία. Ένα κακόβουλο λογισμικό άρχισε να στέλνει σοβαρά απειλητικά μηνύματα στο Διαδίκτυο από μολυσμένους υπολογιστές. Η αστυνομία συνέλαβε αρκετά άτομα πιστεύοντας ότι αυτοί έστελναν τα μηνύματα, για να αποδειχτεί αργότερα ότι ήταν το έργο του ενός έξυπνου malware.

  Peiter Zatko ο άνθρωπος που ξεσκέπασε το Twitter

Άλλο ένα σενάριο στο οποίο τα πράγματα θα μπορούσαν να έχουν τελειώσει άσχημα. Σε αυτή τη συγκεκριμένη περίπτωση, οι Ιάπωνες αστυνομικοί απέδειξαν ότι έχουν να μάθουν πολλά ακόμα για το πως λειτουργεί το . Υποθέτω μια επιδρομή γίνεται διαφορετικά όταν ένας χάκερ στοχεύουν ό, τι όταν πάμε μετά από κάποιον του οποίου το σπίτι θα μπορούσε να είναι γεμάτο με εκρηκτικά .

Αυτή την εβδομάδα, είδαμε μια κακόβουλη καμπάνια να αναφέρει στους παραλήπτες της ότι έχουν καρκίνο. Προφανώς, οι διαδικτυακοί εγκληματίες σκέφτονται μόνο τα οφέλη μια τέτοια καμπάνιας, και δεν σκέφτονται  τις συνέπειες που μπορεί να έχει στους αποδέκτες της. Πάντως, όλα αυτά δείχνουν επίσης ότι η διαδικτυακή κοινότητα, χρειάζεται την ευαισθητοποίηση και την γνώση που θα αποτρέψει τέτοια δυσάρεστα κρούσματα.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).


62  +    =  64