Δανία απαγόρευσε τις υπηρεσίες της Google στα σχολεία της

Η Δανία απαγόρευσε τις υπηρεσίες της Google στα σχολεία της, αφού πέρυσι διατάχθηκαν αξιωματούχοι του δήμου Helsingor να πραγματοποιήσουν μια αξιολόγηση του κινδύνου της επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων από πραγματοποιείται από την Google.

Το TechCrunch αναφέρει:

google workspace

Τα αποτελέσματα μιας έρευνας που δημοσιεύθηκαν την περασμένη εβδομάδα, η υπηρεσία προστασίας δεδομένων της Δανίας, Datatilsynet, αποκάλυψε ότι η επεξεργασία δεδομένων που πραγματοποιείται φοιτητές (και όχι μόνο) που χρησιμοποιούν τη σουίτα λογισμικού Workspace της Google (μια συνδρομητική υπηρεσία στο cloud που συμπεριλαμβάνει τις Gmail, Google Docs, Calendar και Google Drive) “δεν πληροί τις απαιτήσεις” των κανονισμών προστασίας προσωπικών δεδομένων GDPR της Ευρωπαϊκής ς.

Συγκεκριμένα, η αρχή διαπίστωσε ότι η συμφωνία επεξεργασίας δεδομένων, ή οι όροι και οι προϋποθέσεις της Google, επιτρέπουν τη μεταφορά δεδομένων σε άλλες χώρες με σκοπό την παροχή υποστήριξης, ακόμα και στα που αποθηκεύονται συνήθως στα κέντρα δεδομένων της Google στην ΕΕ .

Οι φορητοί υπολογιστές Chromebook της Google και κατ' επέκταση το Google Workspace χρησιμοποιούνται σε σχολεία σε όλη τη Δανία.

Ωστόσο, η Datatilsynet εστίασε ειδικά στο Helsingor για την αξιολόγηση κινδύνου, αφού ο δήμος ανέφερε μια “παραβίαση της ασφάλειας προσωπικών δεδομένων” το 2020.

Έτσι αν και αυτή η τελευταία έρευνα ισχύει τεχνικά μόνο για σχολεία του Helsingor προς το παρόν, η Datatilsynet αναφέρει ότι πολλά από τα συμπεράσματα στα οποία έχει καταλήξει “ισχύουν πιθανώς για άλλους δήμους” που χρησιμοποιούν Google Chromebook και Workspace.

Πρόσθεσε δεν ότι αναμένει και από αυτούς τους άλλους δήμους “να προχωρήσουν στα σχετικά βήματα” μετά την απόφαση που έλαβε ο δήμος του Helsingor.

Ένας εκπρόσωπος της Google δήλωσε στο TechCrunch:

“Γνωρίζουμε ότι οι μαθητές και τα σχολεία αναμένουν ότι η τεχνολογία που χρησιμοποιούν είναι νομικά συμβατή, υπεύθυνη και ασφαλής. Γι' αυτό εδώ και χρόνια, η Google έχει επενδύσει σε βέλτιστες πρακτικές απορρήτου και επιμελείς αξιολογήσεις κινδύνου. Έχει κάνει την τεκμηρίωσή μας είναι ευρέως διαθέσιμη, ώστε ο καθένας να μπορεί να δει πώς βοηθάμε τους οργανισμούς να συμμορφωθούν με τον GDPR.

Τα σχολεία έχουν τα δικά τους δεδομένα. Επεξεργαζόμαστε μόνο τα δεδομένα τους σύμφωνα με τις συμβάσεις που έχουμε μαζί τους. Στο Workspace for Education, τα δεδομένα των μαθητών δεν χρησιμοποιούνται ποτέ για διαφημιστικούς ή άλλους εμπορικούς σκοπούς. Ανεξάρτητοι οργανισμοί έχουν ελέγξει τις υπηρεσίες μας και διατηρούμε τις πρακτικές μας υπό συνεχή αναθεώρηση για να διατηρούμε τα υψηλότερα δυνατά πρότυπα ασφάλειας και συμμόρφωσης”.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

Subscribe to Blog via Email

Subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Gmail,Google Docs,calendar,Workspace,Google Drive,iguru,google

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).