DDoSecrets Collective το άλλο WikiLeaks;

Το Distributed Denial of Secrets (DDoSecrets Collective) είναι ένας δημοσιογραφικός 501(c) μη κερδοσκοπικός οργανισμός αφιερωμένος στην δυνατότητα της ελεύθερης μετάδοσης για το δημόσιο συμφέρον.ddosecrets

Στόχος τους είναι να αποφύγουν πολιτικές, εταιρικές ή προσωπικές τάσεις, και να λειτουργούν σαν ένας “φάρος διαθέσιμων πληροφοριών”.

“Σαν μια συλλογικότητα διαφάνειας, δεν υποστηρίζουμε κανένα σκοπό, ιδέα ή μήνυμα πέρα από τη διασφάλιση ότι οι είναι διαθέσιμες σε εκείνους που τις χρειάζονται περισσότερο.”

Τι αναφέρουν οι DDoSecrets στην ιστοσελίδα τους

Είμαστε μια μικρή , αλλά η απήχησή μας επεκτείνεται πολύ πέρα ​​από τα μέλη μας. Οι ιδρυτές μας είχαν εργαστεί άτυπα μαζί για πολλά χρόνια και ανέπτυξαν βαθιές συνδέσεις στον τομέα της συλλογής δεδομένων, της έρευνας, της δημοσιογραφίας, του ακτιβισμού και της τεχνολογίας. Το 2018, ο The Architect και η Emma Best, μαζί με άλλους που επέλεξαν να μένουν ανώνυμοι, αποφάσισαν να συγκεντρώσουν την τεχνογνωσία και τον χρόνο τους για να δημιουργήσουν ένα ενιαίο έργο που αντιπροσωπεύει τους κοινούς μας στόχους και να δώσουν μια πλατφόρμα που να εμπιστεύονται οι άλλοι.

Τα δεδομένα που ευρετηριάζουμε πρέπει να πληρούν δύο κριτήρια:

  • Να είναι για το δημόσιο συμφέρον,
  • Να μπορεί να γίνει εκ πρώτης όψεως μια υπόθεση για την ακρίβεια του περιεχομένου

Από το 2018, έχουμε αναπτυχθεί αλματωδώς, έχουμε κυκλοφορήσει δεκάδες δεδομένων και έχουμε συνεργαστεί με ομάδες όπως το Organized Crime and Corruption Reporting Project, European Investigative Collaborations, the SilverLining Project at Harvard 's Institute for Quantitative Social Science και το Social Media Analysis Toolkit (SMAT).

Η άποψή μας είναι ότι τα δεδομένα είναι ένας πόρος και ένα αρχείο. Επίσης: αυτά τα δεδομένα δεν μπορούν ποτέ να πουν ολόκληρη την ιστορία. Εμπιστευόμαστε ότι το κοινό είναι υπεύθυνο για τα δεδομένα και του τα ανοίγουμε για αυστηρή εξέταση. Με αρκετό χρόνο και δεδομένα, η αλήθεια μπορεί πάντα να αναδειχθεί. Veritatem cognoscere ruat cælum et pereat world.

Από τον Ιούλιο του 2020, είμαστε ένας εγγεγραμμένος μη κερδοσκοπικός οργανισμός 501(c)3.

Σύμφωνα με τα παραπάνω, φαίνεται ότι ο στόχος μοιάζει με αυτόν του WikiLeaks, μόνο που λείπει ο Assange, αν και αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό. Αυτή την φορά μιλάμε για μια βασική ομάδα ερευνητών δημοσιογράφων, και όχι για ένα ακτιβιστή hacker που ξεκίνησε μόνος του να φέρει την αλήθεια στις μάζες.

Μένει να δούμε το πόσο θα ενοχλήσει η DDoSecrets Collective

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.087 εγγεγραμμένους.
DDoSecrets Collective,ddosecrets

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).