Δείτε online τις θέσεις των Starlink δορυφόρων

Δείτε σε πραγματικό χρόνο τις θέσεις των Starlink δορυφόρων της ς SpaceX μέσα από ένα διαδικτυακό χάρτη της Γης.

starlink

Σε αυτό το link μπορείτε να δείτε έναν διαδραστικό χάρτη της Γης με όλους τους δορυφόρους της εταιρείας SpaceX και τις θέσεις τους, σε πραγματικό χρόνο. Μπορείτε να κάνετε σε οποιονδήποτε δορυφόρο και να δείτε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με αυτόν. Μπορείτε επίσης να δείτε και την κίνηση τους.

Αν και ο ιστότοπος satellitemap.space που σας παραθέτουμε δεν είναι συνδεδεμένος με την SpaceX, εντούτοις σας προσφέρει τα του συστήματος δορυφόρων StarLink σε πραγματικό χρόνο. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να μεταβείτε στον κύριο ιστότοπο και στη συνέχεια να ξεκινήσετε την περιήγηση στο χάρτη με όποιον τρόπο θέλετε. Ο χάρτης υποστηρίζει λειτουργίες μεγέθυνσης και μετατόπισης και μπορείτε να περιστρέψετε την υδρόγειο σε 360 θέσεις για να παρακολουθήσετε ή να αναλύσετε τους δορυφόρους Starlink.

Ο ιστότοπος είναι εντελώς δωρεάν και δεν απαιτείται καν . Μπορείτε να δείτε ποιοι δορυφόροι Starlink περνούν αυτήν τη στιγμή από την τρέχουσα τοποθεσία σας. Κάντε της ρόδας του ποντικιού σας για μεγέθυνση σε μια τοποθεσία και, στη συνέχεια, κάντε κλικ σε μια κουκκίδα που αντιπροσωπεύει τον δορυφόρο Starlink. Μετά από αυτό, θα σας δείξει όλες τις λεπτομέρειες σχετικά με αυτόν. Μπορείτε να δείτε το όνομά του, το όνομα εκκίνησης, το norad, τη στάση, το επίπεδο, την κατάσταση, τη δραστηριότητα και τη διόρθωση. Μπορείτε να δείτε όλες τις λεπτομέρειες για κάθε δορυφόρο που βλέπετε στο χάρτη.

Όχι μόνο αυτό, αλλά μπορείτε επίσης να δείτε το ιστορικό υψομέτρου οποιουδήποτε δορυφόρου σε γραφική αναπαράσταση. Κάντε κλικ σε οποιονδήποτε δορυφόρο και το ιστορικό γραφήματος υψομέτρου θα εμφανιστεί στην κάτω δεξιά πλευρά.

Επιπρόσθετα υπάρχουν και κάποιες άλλες επιλογές στο χάρτη που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε, όπως οι σταθεροί σταθμοί της SpaceX που υπάρχουν στην Γη (αυτοί με το σήμα σαν του WiFi). Ενδιαφέρον αποτελεί ο ένας από τους δύο επίγειους σταθμούς στην Γερμανία όπου αναφέρεται ότι δεν αναφέρεται στα επίσημα αρχεία της εταιρείας και ότι “ανακαλύφθηκε” από κάποιον fan του είδους.

Υπάρχουν περίπου 1500 δορυφόροι Starlink στον ουρανό και αν ασχολείστε με την αστρονομία και με τέτοιου είδους πράγματα, τότε θα βρείτε αυτόν τον χάρτη χρήσιμο. Απλώς ανοίξτε το, δείτε και παρακολουθήστε οποιονδήποτε Starlink δορυφόρο σε οποιαδήποτε θέση στον κόσμο.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

Get the best viral stories straight into your inbox!
Starlink,SpaceX,satellite

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).