Ασφάλεια του devolo Home Control: Excellent στα AV-TEST

: Όταν αναφερόμαστε σε τεχνολογίες και προϊόντα έξυπνου σπιτιού, τότε αναπόφευκτα η πρώτη ερώτηση που τίθεται αφορά στην ασφάλεια των δεδομένων που διακινούνται μέσα από αυτά. Οι πελάτες επιθυμούν μία λύση η οποία όχι μόνο θα τους διευκολύνει στην καθημερινότητά τους, αλλά θα τους βοηθά και στην εξοικονόμηση ενέργειας, ενώ κυρίως θα τους προστατεύει από μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση.devolo home control

Ως εκ τούτου, η devolo βασίζει την ανάπτυξη των προϊόντων , όχι μόνο στις γνώσεις των δικών της ειδικών αλλά και σε ανεξάρτητους οργανισμούς, οι οποίοι σε τακτά χρονικά διαστήματα, πραγματοποιούν ελέγχους σε θέματα ασφάλειας. Το , το φημισμένο ανεξάρτητο εργαστήριο δοκιμών με εκτεταμένη εμπειρία στον τομέα των δοκιμών σε θέματα ασφάλειας, πραγματοποίησε πρόσφατα εκτεταμένες δοκιμές στο devolo Home Control και το αποτέλεσμα ήταν η απόδοση του χαρακτηρισμού «Εξαιρετική προστασία» ενώ του απένειμε και το πιστοποιητικό “Ασφαλής”.

devolo Home Control: «Εξαιρετική προστασία»

Το γερμανικό εργαστήριο δοκιμών AV-TEST διενέργησε εκτεταμένες δοκιμές στο devolo Home Control, το εύκολο σύστημα έξυπνου σπιτιού που μπορεί κανείς να εγκαταστήσει και να λειτουργήσει μόνος του χωρίς να διαθέτει τεχνικές γνώσεις. Στο τέλος των δοκιμών αποφάνθηκε ότι αξίζει την αξιολόγηση «Ασφαλές» ενώ στη συνολική του βαθμολογία απένειμε το χαρακτηρισμό «Εξαιρετική προστασία». Στην τελική μάλιστα έκθεση της αξιολόγησης αναφέρει μεταξύ άλλων:

  Blender 3.3.0 δωρεάν πρόγραμμα σχεδίασης 3D

«Η ομάδα δοκιμών επαινεί την εταιρεία για τη στρατηγική της όσον αφορά στην ασφάλεια. Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να σημειωθεί θετικά, ότι είδαμε για πρώτη φορά μια σύνδεση TLS σε κέντρα ελέγχου Home τόσο από την πλευρά του πελάτη, όσο και από την πλευρά του , που πραγματοποίησαν επαλήθευση μέσω πιστοποιητικού».

Όλα τα παραπάνω δεν αποτελούν δεδομένο, αν ανατρέξει μάλιστα κανείς στο μεγάλο συγκριτικό προϊόντων smart home, που διεξήχθη από τα ίδια ανεξάρτητα εργαστήρια, πέρυσι, θα παρατηρήσει ότι πάνω από τα μισά συμμετέχοντα συστήματα, κρίθηκαν ως ανασφαλή.

Με την σφραγίδα εμπειρογνωμόνων στην ασφάλεια δεδομένων

Η υψηλή ποιότητα και η αξιοπιστία της πιστοποίησης που δίνει ο ανεξάρτητος οργανισμός δοκιμών, αντικατοπτρίζεται στην πολυετή εμπειρία και στο μεγάλο αριθμό πελατών που τον εμπιστεύονται, αφού σχεδόν όλοι οι κατασκευαστές λογισμικού προστασίας από ιούς διεθνώς, βασίζονται στην εμπειρία που διαθέτουν τα εργαστήρια δοκιμών AV-TEST. Στα εργαστήρια, που έχουν έδρα το Μαγδεμβούργο της Γερμανίας, εργάζονται αυτή τη στιγμή πάνω από 30 ειδικοί σε θέματα ασφάλειας, οι οποίοι διαθέτουν υψηλή εξειδίκευση στον τομέα τους, αλλά και στις συγκριτικές δοκιμές, τις πιστοποιήσεις, σε stress test, έρευνα malware και στην προετοιμασία λεπτομερών αναλύσεων ασφάλειας διαφορετικών εφαρμογών.

Ασφάλεια για το έξυπνο σπίτι σε όλα τα επίπεδα

Το devolo Home Control δεν παρέχει μόνο πρόσθετη ασφάλεια για το ίδιο το σπίτι, αλλά έχει σχεδιαστεί δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην ασφάλεια του ίδιου του συστήματος. Το ασύρματο πρότυπο Z-Wave αποτελεί το ασφαλές θεμέλιο του συστήματος, δεδομένου ότι το κέντρο ελέγχου του devolo Home Control, «συνομιλεί» μόνο με στοιχεία τα οποία έχουν περάσει από μία διαδικασία εκπαίδευσης αντιστοίχισης. Οι πελάτες που θέλουν να χρησιμοποιήσουν το σύστημα μόνο σε τοπικό επίπεδο, μπορούν επίσης να απενεργοποιήσουν εντελώς την απομακρυσμένη πρόσβαση μέσω Internet.
Η αλληλεπίδραση αυτών και άλλων λειτουργιών ασφαλείας, αντικατοπτρίζεται στα δώδεκα και πλέον χρόνια εμπειρίας του γερμανικού κατασκευαστή σε θέματα τεχνολογιών δικτύωσης και μεθόδων κρυπτογράφησης.

  Manual εργαλείου παρακολούθησης που χρησιμοποιούν οι αρχές

Ασφαλείς και στο μέλλον: devolo Home Control

Χρόνια τώρα, η devolo λειτουργεί ως πρωτοπόρος στην επικοινωνία δεδομένων μέσω της γραμμής ηλεκτρικού ρεύματος, το μεγαλύτερο παγκοσμίως τμήμα έρευνας και ανάπτυξης PLC. Στην έδρα της στο Άαχεν της Γερμανίας, πάνω από το 40% των εργαζομένων απασχολούνται στον τομέα της ανάπτυξης και συνεπώς στη συνεχή βελτίωση της ασφαλούς δικτύωσης στο σπίτι.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα προϊόντα και τις τεχνολογίες devolo Home Control, τα οποία θα διατίθενται στην ελληνική και κυπριακή αγορά τα πρώτο τρίμηνο το 2016, επισκεφθείτε τη σελίδα http://www.devolo.de/home-control/ ενώ για τα αποτελέσματα των συγκριτικών δοκιμών AV-Test το σύνδεσμο https://www.av-test.org

 

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).


  +  9  =  14