Ο δικαστής της Google δεν γνωρίζει αν ο Firefox είναι browser ή μηχανή αναζήτησης

Σήμερα, ο περιφερειακός δικαστής των ΗΠΑ Amit Mehta άκουσε τις εναρκτήριες δηλώσεις για την αντιμονοπωλιακή υπόθεση του Υπουργείου Δικαιοσύνης (DOJ από το Department of Justice) που αμφισβητεί την κυριαρχία της Google στην αναζήτηση.

Μόνο η Mehta θα αποφασίσει εάν η Google διατήρησε τον ρόλο της σαν ηγέτης αναζήτησης στον κόσμο ανταγωνιζόμενη με βάση τα δικά της πλεονεκτήματα — όπως ισχυρίζεται η Google — ή μέσω μιας αντιανταγωνιστικής συμπεριφοράς που ισχυρίζεται το DOJ.intense

Ο Kenneth Dintzer του DOJ ξεκίνησε τη διαδικασία. Ανέφερε στη Mehta ότι το Υπουργείο Δικαιοσύνης σχεδιάζει να αποδείξει ότι από το 2007, η Google διατηρεί παράνομα τη μονοπωλιακή ισχύ στις αγορές αναζήτησης και διαφήμισης, εστιάζοντας στο να “εξοπλίζει” την προεπιλεγμένη αναζήτηση σε κινητές συσκευές.

Για να το αποδείξει αυτό, το DOJ σχεδιάζει να φέρει τον Hal Varian, ο οποίος υπηρετούσε σαν επικεφαλής οικονομολόγος της Google εκείνη την εποχή. Ένας άλλος βασικός μάρτυρας θα είναι ο συνιδρυτής της πλέον ανενεργής μηχανής αναζήτησης Neeva, Sridhar Ramaswamy, ο οποίος θα καταθέσει για τα εμπόδια που θέτει η Google ακόμα και σήμερα στους νέους παρόχους αναζήτησης. Ο Dintzer ανέφερε ότι οι περισσότεροι από τους μάρτυρες του Υπουργείου Δικαιοσύνης θα είναι πρώην και νυν υπάλληλοι της Google και άλλοι με οικονομικό συμφέρον από την συμπεριφορά της Google.

Μεγάλο μέρος των εναρκτήριων δηλώσεων ήταν μια επανάληψη των προδικαστικών υποθέσεων που κατέθεσαν το DOJ και η Google την περασμένη εβδομάδα. Η ουσία της θέσης του Υπουργείου Δικαιοσύνης είναι ότι η Google μπλοκάρει τακτικά τους ανταγωνιστές αναζήτησης και αποτρέπει κάθε καινοτομίες που θα μπορούσαν να κάνουν την αναζήτηση στον ιστό “γρηγορότερη, ευκολότερη και καλύτερη για τους καταναλωτές”.

Ο Mehta ζήτησε από τον Dintzer να διευκρινίσει μερικά σημεία, ώστε να καταλάβει πόσο καιρό η Google διατηρεί παράνομα τη μονοπωλιακή ισχύ (πάνω από μια δεκαετία, ανέφερε το DOJ) και πόσο από την επισκεψιμότητα αναζήτησης της Google προέρχεται από τον ορισμό της μηχανής της σαν προεπιλογή (50 τοις εκατό).

Το ανησυχητικό όμως κατά τις εναρκτήριες δηλώσεις ήταν ότι ο Amit Mehta φάνηκε λίγο μπερδεμένος από ορισμένες από τις αναφορές, και ήταν ανίκανος να καταλάβει αν ο Firefox της Mozilla είναι πρόγραμμα περιήγησης ή μηχανή αναζήτησης. Δεν γνώριζε επίσης το πώς λειτουργούν τα εργαλεία SEM της Google.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

Subscribe to Blog via Email

Subscribe to this blog and receive notifications of new by email.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).