Απενεργοποιήστε τις αυτόματες εργασίες συντήρησης στα Windows 8

Αν τρέχετε ένα σύστημα με Windows 8 ή 8.1, τότε μπορεί να έχετε παρατηρήσει ότι το σύστημα αρχίζει να εκτελεί εργασίες συντήρησης ξαφνικά και μόνο του.

Ενώ ορισμένες από τις ενέργειες αυτές θα πρέπει να τρέχουν όταν το σύστημα είναι αδρανές θα παρατηρήσατε ότι τα νέα Windows δεν είναι και πολύ “υπάκουα” και ορισμένα tasks τρέχουν όποτε θέλουν.

Έτσι, αν παίζετε ένα παιχνίδι με τους φίλους σας, ή παρακολουθείτε μια ταινία HD ή πραγματοποιείτε γενικότερα εργασίες που απαιτούν μεγάλη επεξεργαστική ισχύ και πόρους συστήματος, μπορεί να έχετε παρατηρήσει ότι η παραπάνω συμπεριφορά επιβραδύνει όλο το σύστημα.

Αν και αυτό δεν θα συμβεί αν χρησιμοποιείτε ένα μηχάνημα high-end, μπορεί να συμβεί κάλλιστα σε λιγότερα ισχυρά μηχανήματα.

Mechanic Windows 8

Απενεργοποίηση των εργασιών συντήρησης

Η απενεργοποίηση των εργασιών συντήρησης στα Windows 8 ενδέχεται να επιλύσει όλα τα παραπάνω προβλήματα. Για να ανοίξετε το Task Scheduler, χρησιμοποιήστε τα πλήκτρα Win+R. Στο παράθυρο που θα ανοίξει πληκτρολογήστε taskschd.msc και πιέστε enter.

  Σταματήστε την κατασκοπία των Windows 10 χωρίς εργαλεία τρίτων

Θα εμφανιστεί η οθόνη του Task Scheduler. Μεταβείτε στον ακόλουθο φάκελο: Task Scheduler Library/Microsoft/ Windows/TaskScheduler
Οι εργασίες συντήρησης εμφανίζονται στα δεξιά.

Task Scheduler

Κάντε δεξί κλικ για την τακτική συντήρηση (το σύστημα δοκιμών που χρησιμοποιούμε είναι στα Αγγλικά και έτσι απενεργοποιούμε το “Regular Maintenance”) και επιλέξτε απενεργοποίηση από το μενού περιβάλλοντος. Αυτό θα απενεργοποιήσει το συγκεκριμένο task και δεν θα εκτελεστεί ξανά. Μπορείτε να κάνετε το ίδιο και με το Idle Maintenance task αν και δεν είναι πραγματικά απαραίτητο.

Τα Windows 8 ή 8.1 δεν θα τρέξουν τα απενεργοποιημένα tasks ξανά. Δοκιμάστε το.

Μπορείτε να επαναφέρετε τις ρυθμίσεις ακολουθώντας τα αντίστροφα βήματα.

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).


  +  29  =  34