Οι δηλώσεις κορυφαίου δικηγόρου της Microsoft για τις παρακολουθήσεις

Το δικαστήριο των ΗΠΑ που είναι υπεύθυνο για την εξέταση και έγκριση αιτημάτων επιτήρησης για τις κυβερνητικές υπηρεσίες είναι υπόλογο στην κυβέρνηση και όχι “στην τάση που προάγει τη δικαιοσύνη,” ανέφερε σήμερα ένας από τους κορυφαίους δικηγόρους της .

us-flag-propaganda

Ο κ. Smith από το νομικό τμήμα της Microsoft, δήλωσε ότι το Surveillance Court, το οποίο εξετάζει τις αιτήσεις και τις προσφυγές που αφορούν τις προσπάθειες συλλογής δεδομένων στο όνομα της εθνικής ασφάλειας από την κυβέρνηση των ΗΠΑ, ενεργεί αντίθετα από τα περισσότερα άλλα δικαστήρια, διότι “μόνο η μία πλευρά μπορεί να μιλήσει, και μόνο η μια πλευρά ενημερώνεται.” Το δικαστήριο εκδίδει αποφάσεις δίκαιου “που το αμερικανικό κοινό δεν επιτρέπεται να διαβάσει,” δήλωσε ο Smith σε μια ομιλία του στο Brookings .

Το δικαστήριο λειτουργεί επί 35 χρόνια, και αποτελείται από μια ομάδα δικαστών που εξετάζει αιτήματα επιτήρησης από την κυβέρνηση σε περιπτώσεις εθνικής ασφάλειας. Ήρθε στο προσκήνιο μετά από τις αποκαλύψεις του Snowden για τα προτα συλλογής δεδομένων της Εθνικής Υπηρεσίας Ασφαλείας (NSA). Οι αποφάσεις του δικαστηρίου και τα περισσότερα έγγραφα που κατατέθηκαν στο δικαστήριο είναι μυστικά, κάτι που όπως αναφέρει ο Smith κάνει πολύ δύσκολο σε αυτούς που επιθυμούν να αντικρούσουν τις αιτήσεις της κυβέρνησης να έχουν μια δίκαιη δίκη.

  Η Microsoft κυκλοφόρησε δωρεάν το Windows 11 Security eBook

“Αυτή δεν είναι μια προσέγγιση που προάγει τη δικαιοσύνη,” δήλωσε ο Smith. Η Microsoft είναι μεταξύ των εταιρειών τεχνολογίας των ΗΠΑ, που στο παρελθόν μήνυσε την κυβέρνηση και απαίτησε να αποκαλύψει περισσότερες λεπτομέρειες για τις μυστικά αιτήματα επιτήρησης των ΗΠΑ.

“Είναι δύσκολο να είσαι διάδικος ενώπιον αυτού του δικαστηρίου,” είπε ο Smith. “Μήπως δεν αξίζουμε τουλάχιστον το δικαίωμα να διαβάσουμε αυτά που ισχυρίζεται η κυβέρνηση;”

Η κριτική του Smith για το Foreign Intelligence Surveillance Court είναι μέρος των εντεινόμενων επικρίσεων από αρκετές εταιρείες των ΗΠΑ στις προσπάθειες επιτήρησης της κυβέρνησης, ένα χρόνο μετά την γνωστοποίηση τους από τον Snowden.
Φυσικά δεν έχει γίνει κάτι και μάλλον δεν αναμένεται να γίνει. Εξάλλου μετά από όλα αυτά που έχουμε πληροφορηθεί τον τελευταίο χρόνο, ποιος μπορεί να εμπιστευτεί πια κυβερνήσεις και εταιρείες; Γιατί οι δηλώσεις του Smith να μην είναι άλλο ένα προπέτασμα καπνού; Εξάλλου το κοινό λατρεύει να διαβάζει τέτοιες δηλώσεις..

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).