Μειώσεις στο κόστος του roaming από 1η Ιουλίου

Το κόστος της χρήσης του τηλεφώνου σας (roaming) ενώ βρίσκεστε στο εξωτερικό αναμένεται να μειωθεί έως και κατά 50% από την 1η Ιουλίου. Το γεγονός είναι μέρος των προσπαθειών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να μειώσει το κόστος περιαγωγής της κινητής τηλεφωνίας στην Ευρώπη.

roaming charges

Μετά από την περσινή ανακοίνωση μείωσης του κόστους που επέβαλε νέους περιορισμούς στους φορείς εκμετάλλευσης και στο ανώτατο όριο της τιμή των κλήσεων, την αποστολή μηνυμάτων κείμενου και δεδομένων, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε ότι τα όρια θα πρέπει να τεθούν σε εφαρμογή από την 1η Ιουλίου.

Έτσι, οι κλήσεις που σήμερα υπερβαίνουν σε κόστος τα 24 λεπτά του ευρώ ανά λεπτό, θα μειωθούν στα 19 σεντ ανά λεπτό. Το καλύτερο όμως, είναι η χρέωση των MB για τα δεδομένα που αναμένεται να μειωθεί σε 20 λεπτά, από 45 λεπτά που είναι σήμερα. Ακολουθεί η πλήρης ανάλυση των μειώσεων, όπως τις παρουσιάζει το TNW.
roaming

Προφανώς η είδηση δείχνει πρόοδο και ότι τα σημαντικά βήματα που έχουν γίνει από το 2012, τελικά επισφραγίστηκαν. Να υπενθυμίσουμε ότι στόχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είναι να προχωρήσει στην κατάργηση των τελών περιαγωγής στην Ευρώπη από το 2016.

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).


74  +    =  76