Το DuckDuckGo επιτρέπει σε ιχνηλάτες της Microsoft να σας παρακολουθούν

Η φήμη του ότι σαν κύριο μέλημά του είναι η προστασία του απορρήτου έχει διαρραγεί μετά τις αποκαλύψεις ότι έχει έρθει σε συμφωνία παρακολούθησης με τη .

Duckduckgo,Microsoft

Ο ερευνητής ασφαλείας Zack Edwards αποκάλυψε αυτή την εβδομάδα ότι το πρόγραμμα περιήγησης για κινητά του DuckDuckGo επιτρέπει σε ορισμένα προγράμματα της Microsoft να παρακάμπτουν το μπλοκάρισμα του σε ιχνηλάτες.

Ενώ το πρόγραμμα περιήγησης αποκλείει τους ιχνηλάτες του Facebook και της Google, το DuckDuckGo κάνει μια εξαίρεση για ορισμένα από τα προγράμματα της Microsoft. Ο Edwards διαπίστωσε ότι το πρόγραμμα περιήγησης επιτρέπει την αποστολή δεδομένων στους τομείς LinkedIn και Bing της Microsoft.

Η DuckDuckGo με την σειρά της, ανακοίνωσε ότι η εξαίρεση οφείλεται σε συμφωνία αναζήτησης με τη Microsoft. Συγκεκριμένα ο Διευθύνων Σύμβουλος και ιδρυτής του DuckDuckGo, Gabriel Weinberg ανέφερε στο Twitter:

“Σχετικά με τον αποκλεισμό της αναζήτησης παρακολούθησης, αποκλείουμε τους περισσότερους ιχνηλάτες τρίτων. Δυστυχώς η συμφωνία διανομής αναζήτησης της Microsoft μας εμποδίζει να κάνουμε περισσότερα σε προγράμματα που ανήκουν στη Microsoft. Ωστόσο, πιέζουμε συνεχώς και αναμένουμε να κάνουμε περισσότερα σύντομα”.

Δηλαδή, δεν φταίνε αυτοί. Η συμφωνία που κάνανε με την Microsoft φταίει. Λογικότατο!.

Η εταιρεία μετά τον σάλο, έχει επίσης προσθέσει μια σημείωση σχετικά με τον αποκλεισμό του tracker στην περιγραφή του προγράμματός της στο App Store:

Ενώ αποκλείουμε όλα τα cookie μεταξύ ιστότοπων (τρίτων κατασκευαστών) σε άλλους ιστότοπους που επισκέπτεστε, δεν μπορούμε να αποκλείσουμε όλα τα κρυφά σενάρια παρακολούθησης σε ιστότοπους που δεν ανήκουν στο DuckDuckGo για διάφορους λόγους, καθώς: νέα σενάρια εμφανίζονται συνεχώς που κάνουν δύσκολη την εύρεση τους. Ο αποκλεισμός ορισμένων σεναρίων δημιουργεί θραύση, καθιστώντας άχρηστα μέρη ή ολόκληρη τη σελίδα. Κάποια δεν μπορούμε να τα αποκλείσουμε λόγω συμβατικών περιορισμών με τη Microsoft.

Subscribe to Blog via Email

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Duckduckgo,Microsoft

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).