Η ΕΕ δυσκολεύει τη χρήση κρυπτονομισμάτων στους Hackers

Η ΕΕ δυσκολεύει τους εγκληματίες να χρησιμοποιούν κρυπτονομίσματα για να παρακάμπτουν τους κανόνες κατά της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Σήμερα, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ενέκρινε επικαιροποιημένο κανονισμό σχετικά με τις πληροφορίες που συνοδεύουν τη μεταφορά κεφαλαίων, επεκτείνοντας το πεδίο εφαρμογής των κανόνων στη μεταφορά κρυπτονομισμάτων.

Αυτό θα διασφαλίσει τη χρηματοοικονομική διαφάνεια για τα ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων, θα παράσχει στην ΕΕ ένα σταθερό πλαίσιο που θα συμμορφώνεται με τα πιο απαιτητικά διεθνή πρότυπα για τα εν λόγω ανταλλακτήρια και θα διασφαλίσει ότι τα κρυπτονομίσματα δεν χρησιμοποιούνται για εγκληματικούς σκοπούς.

cryptomoney

Η σημερινή απόφαση φέρνει άσχημα νέα για όσους κάνουν κατάχρηση κρυπτονομισμάτων για παράνομες δραστηριότητες, για να παρακάμψουν τις κυρώσεις της ΕΕ ή για να τα χρησιμοποιήσουν για τη χρηματοδότηση της τρομοκρατίας ή του πολέμου.

“Πρόκειται για ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός στην καταπολέμηση του ξεπλύματος χρήματος”, δήλωσε η Elisabeth Svantesson, υπουργός Οικονομικών της Σουηδίας.

Σύμφωνα με τους νέους κανόνες, οι πάροχοι υπηρεσιών κρυπτογράφησης υποχρεούνται να συλλέγουν και να καθιστούν προσβάσιμες ορισμένες πληροφορίες σχετικά με τους αποστολείς και τους παραλήπτες των μεταφορών κρυπτογράφησης που διαχειρίζονται, ανεξάρτητα από το ποσό κρυπτογράφησης που εμπλέκεται στη συναλλαγή. Αυτό θα διασφαλίσει την ιχνηλασιμότητα των κρυπτομεταφορών και θα διευκολύνει τον εντοπισμό και την εξάλειψη δυνητικά ύποπτων συναλλαγών.

Ο παρών κανονισμός αποτελεί μέρος μιας δέσμης νομοθετικών προτάσεων που υπέβαλε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις 20 Ιουλίου 2021 για την ενίσχυση των κανόνων της ΕΕ για την καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας (AML/CFT). Η δέσμη περιλαμβάνει επίσης προτάσεις για τη δημιουργία μιας νέας αρχής της ΕΕ για την καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Το Συμβούλιο καθόρισε θέση σχετικά με την πρόταση για τις μεταφορές χρημάτων την 1η Δεκεμβρίου 2021.

Οι τριμερείς διαπραγματεύσεις ξεκίνησαν στις 28 Απριλίου 2022 και ολοκληρώθηκαν με προσωρινή συμφωνία στις 29 Ιουνίου. Η σημερινή επίσημη έγκριση αποτελεί το τελικό στάδιο της νομοθετικής διαδικασίας.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.098 εγγεγραμμένους.
Hackers

Written by Anastasis Vasileiadis

Οι μεταφράσεις είναι σαν τις γυναίκες. Όταν είναι ωραίες δεν είναι πιστές και όταν είναι πιστές δεν είναι ωραίες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).