Τέσσερα δωρεάν εργαλεία που εξασφαλίζουν το απόρρητό σας

Δείτε τέσσερα δωρεάν εργαλεία που εστιάζουν στο απόρρητό σας και που μπορείτε να τα τρέξετε σε κάθε μηχάνημά σας και στα περισσότερα λειτουργικά.

απόρρητο,privacy,security,vpn,Tutanota,Windscribe,Signal,Brave

Αν πραγματικά ενδιαφέρεστε να είστε ασφαλείς στο διαδίκτυο, θα πρέπει να επιλέξετε με προσοχή τα προγράμματα και τις υπηρεσίες που θα εμπιστευτείτε. Και αν αυτά είναι και δωρεάν, τότε τα πράγματα γίνονται ιδανικά.

Δείτε τέσσερα δωρεάν εργαλεία που σαν κύριο σκοπό τους έχουν την προστασία των ίχνων στο διαδίκτυο και που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σε οποιαδήποτε πλατφόρμα και να συγχρονίσετε διαφορετικές συσκευές.

Brave

brave browser

Εάν θέλετε να παραμείνετε ασφαλείς στο διαδίκτυο, πρέπει οπωσδήποτε να χρησιμοποιήσετε ένα ασφαλές και ιδιωτικό πρόγραμμα περιήγησης. Οι κύριες εφαρμογές όπως το Edge και το Chrome απλά δεν ανταποκρίνονται στα πρότυπα. Το Brave όμως το κάνει.

Είναι ένα πρόγραμμα περιήγησης ανοιχτού κώδικα που βασίζεται στο Chromium και επιπλέον το Brave διαθέτει πολλές ενσωματωμένες λειτουργίες απορρήτου. Για αρχή, αποκλείει αυτόματα τους ιχνηλάτες, τις διαφημίσεις και τα cookies μεταξύ τοποθεσιών που χρησιμοποιούνται για την παρακολούθηση των διαδικτυακών σας δραστηριοτήτων.

Το Brave αποκλείει επίσης τη λήψη δακτυλικών αποτυπωμάτων, γεγονός που καθιστά αδύνατο για τους διαφημιστές και τους συλλέκτες δεδομένων να σας αναγνωρίσουν και να σας παρακολουθήσουν.

Επιπλέον αλλάζει όλες τις συνδέσεις σε HTTPS. Αυτό είναι ένα ασφαλές πρωτόκολλο (ασφαλέστερο από το HTTP) που χρησιμοποιεί ισχυρή κρυπτογράφηση και, ως εκ τούτου, καθιστά πιο δύσκολο για τους απατεώνες να στοχεύσουν τη συσκευή σας. Το πρόγραμμα περιήγησης παρακάμπτει επίσης αυτόματα ιστότοπους AMP (Accelerated Mobile Pages) που έχουν κακή παράδοση να παραβιάζουν το απόρρητο.

Επειδή βασίζεται στο Chromium, μπορεί εύκολα να ενσωματώσει οποιαδήποτε επέκταση διαθέσιμη στο Chrome Web Store. Επίσης, είναι πολύ εύκολο να συγχρονίσετε το Brave σε διαφορετικές συσκευές. Όταν χρησιμοποιείτε την εφαρμογή σε desktop, πατήστε τις τρεις μικρές γραμμές στην επάνω δεξιά γωνία, επιλέξτε Συγχρονισμός από το αναπτυσσόμενο μενού και σαρώστε τον κωδικό QR με το smartphone σας.

Θα σας προτείναμε και το Firefox για την μεγάλη γκάμα από επεκτάσεις που έχει, αλλά το Brave είναι πιο γρήγορο, χωρίς μεγάλη κατανάλωση μνήμης.

Τρέχει σε Windows, Linux, Mac, Android, iOS

Signal

απόρρητο,privacy,security,vpn,Tutanota,Windscribe,Signal,Brave

Ένα από τα βασικά εργαλεία του διαδικτύου είναι και αυτό της ανταλλαγής μηνυμάτων. Όμως μην περιμένετε τα δεδομένα σας να παραμένουν απόρρητα αν χρησιμοποιείτε τις συνηθισμένες εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων, αφού συλλέγουν έναν εκπληκτικό όγκο δεδομένων.

Για παράδειγμα, το Facebook Messenger συλλέγει πληροφορίες που σχετίζονται με την τοποθεσία, τις επαφές, το ιστορικό αγορών, τα δεδομένα της συσκευής σας και άλλα. Ξέρουμε ότι είναι δύσκολο να αλλάξετε συνήθειες και να ξαναβρείτε όλους τους φίλους σας σε μία νέα πλατφόρμα, αλλά θα πρέπει κάποια στιγμή να κάνετε το βήμα.

Θα σας προτείνουμε την μέχρι στιγμής πιο αξιόπιστη εφαρμογή ανοικτού κώδικά, την Signal. Όλες οι επικοινωνίες που πραγματοποιούνται μέσω αυτού του λογισμικού είναι κρυπτογραφημένες από άκρο σε άκρο ώστε το απόρρητο του χρήστη να προστατεύεται ανά πάσα στιγμή.

Το Signal δεν χρησιμοποιεί επεμβατικά σενάρια, ιχνηλάτες ή κάτι παρόμοιο. Στην πραγματικότητα, η εφαρμογή δεν συλλέγει δεδομένα. Δεν ξέρει τίποτα για εσάς. Χρειάζεται απλώς τον αριθμό τηλεφώνου σας για να λειτουργήσει. Εν ολίγοις, το Signal είναι τόσο ασφαλές και ιδιωτικό όσο αυτό μπορεί να γίνει.

Επιπρόσθετα το Signal λειτουργεί όπως κάθε άλλη εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να στείλετε μηνύματα κειμένου και μηνύματα που εξαφανίζονται, να καλέσετε άλλα άτομα (μπορείτε να πραγματοποιήσετε κλήσεις βίντεο και ήχου), να μοιραστείτε εικόνες και βίντεο κ.λπ.

Τρέχει σε Windows, Linux (Debian), Mac, Android, iOS

Windscribe

windscribe

Αν θέλετε πλήρη ανωνυμία στο διαδίκτυο και κατά επέκταση ισχυρό απόρρητο, τότε θα πρέπει να συνδεθείτε μέσω ενός Εικονικού Ιδιωτικού Δικτύου (VPN). Δυστυχώς υπάρχουν όμως αρκετά προβλήματα με τα VPN.

Πρώτον, υπάρχουν τόσοι πολλοί πάροχοι εκεί έξω που είναι δύσκολο να επιλέξετε τη σωστή υπηρεσία. Επιπλέον, τα καλύτερα VPN απαιτούν πληρωμή και τα δωρεάν είτε δεν είναι αρκετά καλά, είτε δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε πολλές συσκευές.

Το Windscrib είναι πιθανώς η μόνη υπηρεσία VPN που σημειώνει όλα τα σημαντικά πλαίσια ασφάλειας και απορρήτου, ενώ είναι επίσης δωρεάν για χρήση σε πολλές συσκευές (10 GB δεδομένων ανά μήνα εάν επιβεβαιώσετε τη διεύθυνση email σας, που είναι άφθονα).

Κυρίως, αυτό το λογισμικό VPN έχει ένα αρκετά μεγάλο δίκτυο διακομιστών σε δεκάδες διαφορετικές χώρες και πόλεις, χρησιμοποιεί κρυπτογράφηση AES-256, δεν παρακολουθεί και δεν αναγνωρίζει τους χρήστες με κάποιο τρόπο, διαθέτει δυνατότητα προώθησης θυρών και μπορεί να αποκλείσει domains και διευθύνσεις IP.

Η δωρεάν έκδοση έχει ένα περιορισμένο όριο λήψης (10GB ανά μήνα) και προσφέρει διακομιστές στις Ηνωμένες Πολιτείες, το Ηνωμένο Βασίλειο, τον Καναδά, το Χονγκ Κονγκ, τη Γαλλία, τη Γερμανία, το Λουξεμβούργο και την Ολλανδία. Η επί πληρωμή έκδοση προσθέτει άλλες 40 χώρες.

Τρέχει σε Windows, Linux, Mac, Android, iOS, Chrome, Firefox, Edge και άλλα

Tutanota

tutanota

Το επόμενο εργαλείο έχει να κάνει με το πιο απλό μέσο επικοινωνίας, το email. Αποτελεί για χρόνια το μεγαλύτερο μέσο αλληλογραφίας και μάλιστα θεωρείται πλέον ως αποδεικτικό ότι ενημερωθήκατε για κάτι, εφόσον έχετε λάβει ένα επίσημο email από κάποιον κρατικό φορέα.

Από την άλλη τα emails παρακολουθούνται όσο κανένα άλλο μέσο, τόσο σε ιδιωτικό επίπεδο όσο και κρατικό. Αρκετοί άνθρωποι δεν έχουν προβλήματα με αυτό, αλλά όσοι περισσότεροι συνειδητοποιούν πόσο σημαντικό είναι να χρησιμοποιούν έναν ασφαλή πάροχο email, αντί να βασίζονται στο Gmail, το Yahoo Mail και άλλες παρόμοιες υπηρεσίες, τόσο το καλύτερο.

Θα σας προτείναμε το ProtonMail, μόνο που στην πολυετή ιστορία του έδειξε κάποιες ατασθαλίες και πλέον έχασε στα μάτια μας την πρωτοκαθεδρία. Προτείνουμε λοιπόν το Tutanota, ως ένα από τους ασφαλέστερους παρόχους email.

Για ιδιωτική χρήση, το Tutanota παρέχει 1 GB αποθηκευτικού χώρου για κάθε χρήστη, περιορισμένες δυνατότητες αναζήτησης και ένα ημερολόγιο. Δεν υπάρχουν περιορισμοί στον αριθμό των μηνυμάτων που μπορείτε να στείλετε ή να λάβετε σε μια ημέρα ή τον τρόπο οργάνωσης της αλληλογραφίας σας.

Το Tutanota φιλοξενείται στη Γερμανία η οποία έχει ισχυρούς νόμους περί απορρήτου και θεωρείται ως ένας από τους αυστηρότερους υποστηρικτές της ιδιωτικής ζωής μεταξύ των εθνών της ΕΕ.

Τρέχει σε Mindows, Linux, Mac, Android, iOS, Ιστός

Ενισχύστε το απόρρητό σας για να παραμείνετε ασφαλείς
Για να εφαρμόσετε μια σωστή διαδικτυακή στρατηγική προστασίας της ιδιωτικής ζωής, πρέπει να υιοθετήσετε μια πολυδιάστατη προσέγγιση.

Ένα ασφαλές πρόγραμμα περιήγησης, μία εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων και ένα κρυπτογραφημένο πάροχο email, μπορεί να χρησιμεύσει ως βάση αυτής της στρατηγικής. Προσθέστε ένα καλό VPN στη μίξη και θα καταστεί σχεδόν αδύνατο να σας παρακολουθήσουν.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.096 εγγεγραμμένους.
απόρρητο,privacy,security,vpn,Tutanota,Windscribe,Signal,Brave

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).