Έχετε laptop της HP με Windows 10? Αναβαθμίστε άμεσα


Η Microsoft και η HP κυκλοφόρησαν μια νέα ενημέρωση που απευθύνεται σε laptop της HP που τρέχουν Windows 10. Η νέα ενημέρωση ενεργοποιεί μία νέα δυνατότητα φόρτισης της μπαταρίας, χωρίς οι χρήστες να χρειάζεται να κάνουν αλλαγές στο BIOS.

Με το update KB4583263 των Windows 10, η Microsoft αναφέρει ότι η HP θέλει να βελτιώσει την απόδοση της μπαταρίας του φορητού υπολογιστή σας, ενεργοποιώντας έναν νέο αλγόριθμο φόρτισης. Το συγκεκριμένο update κυκλοφορεί προς το παρόν μόνο σε φορητούς υπολογιστές HP. Μπορείτε να το κατεβάσετε και να το εγκαταστήσετε από την περιοχή ” Προαιρετικές ενημερώσεις” στην εφαρμογή Ρυθμίσεις .

Όταν θα εγκαταστήσετε αυτήν την ενημέρωση, η HP λέει ότι θα ενεργοποιήσει μια λειτουργία που ονομάζεται “HP Battery Health Manager“. Αυτή η λειτουργία είναι μια ρύθμιση επιπέδου BIOS, διαθέσιμη για τις περισσότερες συσκευές HP και υποτίθεται ότι βελτιώνει τη  μπαταρία της συσκευής σας, αλλά αυτήν τη στιγμή είναι απενεργοποιημένη από προεπιλογή σε ορισμένες διαμορφώσεις.

Η HP επίσης αναφέρει ότι αυτή η νέα ενημέρωση θα μετριάσει την έκθεση της μπαταρίας σας σε υψηλό στάδιο φόρτισης. Με άλλα λόγια, το HP Battery Health Manager θα βελτιστοποιήσει τη συμπεριφορά φόρτισης της μπαταρίας βάσει των προτύπων χρήσης ή των προτύπων φόρτισης. Η λειτουργία βασίζεται στον νέο αλγόριθμο της HP και έχει επίσης σχεδιαστεί για να αυξάνει τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας σας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι εάν η συσκευή σας δεν υποστηρίζει το HP Battery Health Manager, δεν θα γίνουν αλλαγές, ακόμα κι αν εγκαταστήσετε το Windows Update. Επίσης, να θυμάστε ότι το Windows Update δεν κάνει αλλαγές στο BIOS.

Εγγραφή στο iGuRu.gr μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.

Εάν δεν εφαρμόσετε την ενημέρωση σε υποστηριζόμενη συσκευή, η HP αναφέρει ότι μπορεί να οδηγήσει σε διόγκωση των μπαταριών και χημική γήρανση στις μπαταρίες ιόντων λιθίου.


Διαβάστε τις Τεχνολογικές Ειδήσεις από όλο τον κόσμο, με την εγκυρότητα του iGuRu.gr

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news