Το Ecuador (Ισημερινός) θα υιοθετήσει επίσημο ψηφιακό κρυπτό-νόμισμα

Ο Πρόεδρος του Ισημερινού (Ecuador) Rafael Correa σχεδιάζει να περάσει ένα νομοσχέδιο για να υποστηρίξει την οικονομία της χώρας με ψηφιακά κρυπτό-νομίσματα. Στόχος του είναι να βοηθήσει το έθνος να ανταπεξέλθει στα χρέη του, σύμφωνα με μια δημοσίευση του Bloomberg.

ecuador

Ο Ισημερινός δεν έχει τοπικό , δεδομένου ότι η χώρα υιοθέτησε το αμερικανικό δολάριο σαν επίσημο νόμισμά της από το 2000. Ωστόσο, εάν τα σχέδια για το νέο, κρυπτό-νόμισμα προχωρήσουν, θα χρησιμοποιείτε παράλληλα με το αμερικανικό δολάριο, και θα είναι ελεγχόμενο από την κεντρική της χώρας.

Σύμφωνα με την πρόταση, το ψηφιακό νόμισμα θα πρέπει να υποστηρίζεται από μια μορφή ρευστού χρήματος, πιθανότατα δολάρια ή κάποιο άλλο παγκόσμιο νόμισμα.

Σύμφωνα με μια δημοσίευση της 23ης Ιουλίου από το ειδησεογραφικό πρακτορείο του Εcuador PanAm Post, η συζήτηση για τη μεταρρύθμιση ξεκίνησε στις 22 Ιουλίου, και ο Rafael Correa παρουσίασε μια αρχική πρόταση στις 25 Ιουνίου.

Η μεταρρύθμιση του νόμου για τη ενός ψηφιακού νομίσματος και τις επικείμενες αλλαγές στο δημοσιονομικό κανονισμό του συστήματος ελέγχθηκε από τον εκτελεστικό μηχανισμό και παρουσιάστηκε στο Κογκρέσο της χώρας χαρακτηρισμένο σαν “επείγον” από τον κ. Correa.

Μία πολύ προχωρημένη ιδέα από τον Πρόεδρο του Ισημερινού, εναρμονισμένη με τις ανάγκες τις χώρας και τη σημερινή . Θα ήταν ουτοπία να πιστεύαμε ότι μια τέτοια κίνηση μπορεί να υιοθετηθεί για το οικονομικό και δημοσιονομικό πρόβλημα της ς;

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

Subscribe to Blog via Email

Subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).