Ξεκινάει συλλογή υπογραφών για να δοθεί χάρη στον Snowden

Την Τετάρτη, η Αμερικανική Ένωση Πολιτικών Ελευθεριών (ACLU), το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, η Διεθνής Αμνηστία και άλλοι θα ξεκινήσουν μια εκστρατεία στήριξης του ζητώντας από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Obama να του δώσει χάρη.

Ο Snowden, μετά τις διαρροές που προκάλεσαν σεισμικές δονήσεις σε όλη την διαδικτυακή κοινότητα ζει στη Ρωσία από τον Ιούνιο του , όπου του χορηγήθηκε προσωρινό άσυλο.Από τότε ο Snowden ανανεώνει την άδεια παραμονής στην Ρωσία κάθε χρόνο.snowden

Έτσι όπως φαίνεται ο διάσημος πληροφοριοδότης επιδιώκει να αποκτήσει μόνιμο άσυλο αλλού, ενώ προσπαθεί ΄παράλληλα να παραμείνει μακριά από την κυβέρνηση και τις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ. Σε περίπτωση επιστροφής του στην χώρα του θα αντιμετωπίσει κατηγορίες για κατασκοπεία και θα δικαστεί.

Παραδόξως – ή ίσως όχι – η εκστρατεία υπέρ του Snοwden έχει οριστεί να ξεκινήσει δύο ημέρες πριν από την επίσημη πρεμιέρα της ταινίας “Snοwden” του Oliver Stone.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του Snοwden και μέλος της ACLU Ben Wizner:

Νομίζω ότι ο Oliver θα κάνει περισσότερα για τον Snοwden σε δύο ώρες από ό, τι έχουν κάνει οι δικηγόροι του μέσα σε τρία χρόνια.

Θα ξεκινήσουμε μια μαζική εκστρατεία συλλογής υπογραφών σε όλο τον κόσμο και θα προσπαθήσουμε να έχουμε εξέχοντα άτομα και οργανώσεις στην έκκλησή μας προς τον Πρόεδρο Obama να δώσει χάρη στον Snοwden πριν από την φύγει από την προεδρία.

Η ιδέα ακούγεται πολύ καλή, και ίσως να μην υπήρχε καλύτερη χρονική στιγμή και συγκυρία για την υλοποίηση της. Όμως θα πρέπει να σκεφτούμε ότι η παραδειγματική τιμωρία του κάθε Snowden αποσκοπεί κάπου. Κάπου που δεν χωρούν ανθρώπινα δικαιώματα και πολιτικές ελευθερίες.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).