ΕΕ: χρηματοδοτεί την παρακολούθηση iPhone και Facebook

Η αστυνομία σε όλο τον κόσμο λαμβάνει ειδική εκπαίδευση από μια γνωστή υπηρεσία της Ευρωπαϊκής ς για τον καλύτερο τρόπο παρακολούθησης του και γενικότερα συσκευών της Apple, σύμφωνα με έγγραφα που κυκλοφόρησε η Privacy International.

Τα αρχεία αποκαλύπτουν ότι η CEPOL, μια υπηρεσία της ΕΕ για την επιβολή του νόμου, έδωσε οδηγίες σε αξιωματικούς σε ολόκληρο τον κόσμο, από την Ευρώπη ως την Αφρική, για τον τρόπο χρήσης κακόβουλου λογισμικού και άλλων εργαλείων. Τα αυτά μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την πρόσβαση σε των πολιτών και την παρακολούθηση των κοινωνικών δικτύων. Σε ορισμένες περιπτώσεις, η εκπαίδευση χρηματοδοτήθηκε από ταμεία της ΕΕ και πήγε σε με ιστορικό παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όπως αναφέρει η Privacy International.

Εξαγριωμένη για τις προηγούμενες μυστικές πρωτοβουλίες για επιτήρηση και όχι για την προστασία των ανθρώπων από αυτήν, η Privacy International και άλλοι οργανισμοί ανθρωπίνων δικαιωμάτων ζητούν άμεση μεταρρύθμιση, απαιτώντας τα χρήματα που προορίζονται για την κατάρτιση στο hacking να μεταφερθούν σε πιο αλτρουιστικά .

Οι αποκαλύψεις ήρθαν λίγες μέρες μετά την ανακοίνωση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τα σχέδια τους να περιορίσουν τις εξαγωγές εργαλείων κατασκοπείας που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Η ευρωβουλευτής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Markéta Gregorová, η οποία βοήθησε στη συγκρότηση των μεταρρυθμίσεων της ΕΕ που καλύπτουν τις εξαγωγές εργαλείων παρακολούθησης, δήλωσε στο Forbes :

“Απλώς κάναμε πολύ πιο δύσκολη την εξαγωγή εργαλείων επιτήρησης στον κυβερνοχώρο και είναι απαράδεκτο το γεγονός ότι οι δικές μας υπηρεσίες επιβολής του νόμου εκπαιδεύουν δικτάτορες να κατασκοπεύουν τους ανθρώπους τους και να προτείνουμε μάλιστα και λογισμικό παρακολούθησης. Αυτό είναι απαράδεκτο και ασυμβίβαστο με τις αξίες και τις ενέργειές μας για μεταρρύθμιση. “

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

Subscribe to Blog via Email

Subscribe to this blog and receive of new posts by email.

Written by Anastasis Vasileiadis

Οι μεταφράσεις είναι σαν τις γυναίκες. Όταν είναι ωραίες δεν είναι πιστές και όταν είναι πιστές δεν είναι ωραίες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).