Η Ευρώπη κατά των πολιτικών διαφημίσεων

Η Επιτροπή ανακοίνωσε σχέδια της για τη ρύθμιση της πολιτικής ς, αποσαφηνίζοντας τις ευθύνες των διαδικτυακών πλατφορμών, των διαφημιστών και των πολιτικών συμβούλων.

Παρουσιάζεται σήμερα, το σχέδιο δράσης τη; ευρωπαϊκής ένωσης και έχει τρεις βασικούς πυλώνες: την προώθηση ελεύθερων και δίκαιων εκλογών, την ενίσχυση της ελευθερίας των μέσων ενημέρωσης, του πλουραλισμού και την αντιμετώπιση της παραπληροφόρησης.

“Με την ψηφιακή επανάσταση να βρίσκεται σε , οι πολίτες θα πρέπει να είναι σε θέση να κάνουν επιλογές και οι απόψεις να μπορούν να εκφράζονται ελεύθερα”, αναφέρει η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ursula von der Leyen.

“Τα γεγονότα πρέπει να ξεχωρίζουν από τη μυθοπλασία και τα ελεύθερα μέσα ενημέρωσης και η κοινωνία των πολιτών θα πρέπει να μπορούν να συμμετέχουν σε μια ανοιχτή συζήτηση, απαλλαγμένη από κακοήθεις παρεμβάσεις. Ως εκ τούτου, η ΕΕ αναλαμβάνει δράση για να κάνει τις δημοκρατίες μας στην ΕΕ πιο ανθεκτικές.”

Θα μπορούσαν να επιβληθούν συγκεκριμένες υποχρεώσεις στους διαδικτυακούς διαμεσολαβητές και στους παρόχους διαφημιστικών υπηρεσιών, που θα κάνουν αναγκαία την τήρηση , τις απαιτήσεις δημοσιοποίησης, τη διαφάνεια των τιμών που πληρώνονται και τα κριτήρια στόχευσης.

Ωστόσο, αυτή θα είναι μια αργή , και κάθε αλλαγή στο νόμο θα μπορούσε να διαρκέσει χρόνια πριν τεθεί σε ισχύ.

Υπάρχουν επίσης σχέδια για τη βελτίωση της ικανότητας της ΕΕ να αντιμετωπίσει ξένες παρεμβάσεις, συμπεριλαμβανομένης της δυνατότητας επιβολής κόστους στους δράστες. Η Επιτροπή θα εκδώσει οδηγίες για την ενίσχυση του δεοντολογίας για την παραπληροφόρηση την επόμενη άνοιξη και θα δημιουργήσει ένα ισχυρότερο πλαίσιο για την παρακολούθηση της εφαρμογής του.

 

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

Get the best straight into your inbox!

Written by Anastasis Vasileiadis

Οι μεταφράσεις είναι σαν τις γυναίκες. Όταν είναι ωραίες δεν είναι πιστές και όταν είναι πιστές δεν είναι ωραίες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).