ΕΕ: Smartphone ελάχιστη περίοδος ενημερώσεων τα 5 χρόνια

Η Επιτροπή πρότεινε πρόσφατα μια επέκταση της υποστήριξης των συσκευών και iOS. Ζήτησαν από τις εταιρείες μια ελάχιστη περίοδο πέντε ετών ενημερώσεων. Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της ς φαίνεται να πιέζει περισσότερο, ζητώντας να παραταθεί αυτή η περίοδος στα επτά χρόνια.

eu

Τα περισσότερα Android λαμβάνουν ενημερώσεις ασφαλείας και λογισμικού για περίπου δύο έως τρία χρόνια πριν οι χρήστες αναγκαστούν να αγοράσουν νέες συσκευές. Καμιά από τις μεγάλες εταιρείες (, Samsung, Apple) δεν παρέχει υποστήριξη για πέντε χρόνια.

Αυτή η κίνηση της ΕΕ για παράταση της περιόδου υποστήριξης στα πέντε χρόνια προορίζεται να βοηθήσει το περιβάλλον διατηρώντας τις συσκευές για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Έρευνες έχουν δείξει ότι η παράταση της διάρκειας ζωής του smartphone ακόμη και κατά ένα χρόνο μπορεί να εξοικονομήσει τόσες εκπομπές άνθρακα, όσο η αφαίρεση δύο εκατομμυρίων αυτοκινήτων από τον δρόμο.

Έτσι αυτή τη στιγμή η Γερμανία πιέζει τους κατασκευαστές τηλεφώνων να προσφέρουν τουλάχιστον 7 χρόνια ενημερώσεων.

Ας ξεχάσουμε λίγο τον περιβαλλοντικό λόγο, και ας σκεφτούμε τις επιπτώσεις στην ασφάλεια. Σύμφωνα με τα δεδομένα χρήσης StatCounter τον Αύγουστο του 2021, 40%+ χρήστες συσκευών με Android τρέχουν το 9.0 Pie ή κάποιο παλαιότερο Android στο smartphone τους. Φυσικά όλοι αυτοί είναι ευάλωτοι σε επιθέσεις επειδή τα τηλέφωνά τους δεν εγκαθιστούν πλέον ενημερώσεις ασφαλείας.

Ωστόσο, οι προτάσεις της ΕΕ και τώρα της Γερμανικής Ομοσπονδιακής Κυβέρνησης δεν αντιμετωπίζονται με μεγάλο ενθουσιασμό. Η DigitalEurope, η οποία αποτελείται από την Apple, τη Samsung και την Google, επιχειρηματολογεί ενάντια στις προτάσεις της ΕΕ και της Γερμανίας. Εδώ να αναφέρουμε ότι η Apple συνήθως κυκλοφορεί ενημερώσεις τουλάχιστον για πέντε έτη, και οι συσκευές με Android λαμβάνουν ενημερώσεις για 2,5 χρόνια. Η Samsung συμφώνησε με τετραετείς ενημερώσεις στις αρχές του 2021.

Η DigitalEurope φυσικά πιέζει για λιγότερο αυστηρές απαιτήσεις. Μεταξύ άλλων, θέλουν να περιορίσουν τις ενημερώσεις στα τρία χρόνια και απαιτούν μόνο οι και οι να πωλούνται σαν ανταλλακτικά αντί να διαθέτουν τα πάντα, όπως και άλλα.

Η πρόταση της ΕΕ για την υποστήριξη ενημερώσεων ασφάλειας για πέντε χρόνια θα τεθεί σε ισχύ το 2023. Θα πρέπει να παρακολουθήσουμε για να δούμε τελικά αν περάσει το αίτημα της Γερμανίας για 7 χρόνια, ή το πόσο ισχυρή είναι στην Ευρώπη η DigitalEurope.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

Get the best viral stories straight into your inbox!
European Commission,smartphone,iguru,iguru.gr

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).