Τα καλύτερα δωρεάν προγράμματα 3D ανατομίας για Windows 11/10

Η ανατομία είναι ο κλάδος της βιολογίας που ασχολείται με τη μελέτη της δομής του σώματος των ζωντανών οργανισμών. Όταν λέμε Ανθρώπινη Ανατομία (Human ), είναι η μελέτη της δομής του ανθρώπινου σώματος. Σε αυτό το άρθρο, θα παραθέσουμε μερικά από τα καλύτερα λογισμικά 3D ανθρώπινης ανατομίας για 11/10.

human anatomy

Εάν είστε φοιτητής ιατρικής, αυτά τα δωρεάν λογισμικά ανατομίας θα σας βοηθήσουν να μάθετε για διαφορετικά μέρη και όργανα του ανθρώπινου σώματος. Στην λίστα υπάρχουν αυτόνομα δωρεάν λογισμικά, εφαρμογές από το Microsoft Store, καθώς και εφαρμογές ιστού. Ας τα δούμε ένα προς ένα …

1. Anatronica Pro

anatronicapro human anatomy

Πριν λίγο καιρό το Anatronica Pro ήταν ένα λογισμικό επί πληρωμή, αλλά τώρα, οι προγραμματιστές του το διανέμουν δωρεάν για όλους τους χρήστες. Μπορείτε να το κατεβάσετε από τον επίσημο ιστότοπό τους και να απολαύσετε όλες τις επί πληρωμή λειτουργίες στην δωρεάν έκδοσή του. Είναι ένα πλήρως εξοπλισμένο λογισμικό Human Anatomy που προσφέρει το τρισδιάστατο μοντέλο τόσο των ανδρών όσο και των γυναικών.

Το λογισμικό θα κατέβει σε μορφή zip. Αφού το κατεβάσετε, πρέπει να εξαγάγετε το αρχείο κάνοντας δεξί κλικ. Όταν ανοίξετε τον εξαγόμενο φάκελο, θα βρείτε δύο ακόμη αρχεία zip, συγκεκριμένα, το Anatronica Pro και το Anatronica Pro Female. Εξαγάγετε και τους δύο αυτούς φακέλους για να εγκαταστήσετε το λογισμικό Anatronica Pro Male and Female Human Anatomy στο σύστημά σας.

Το λογισμικό Anatronica Pro Male και Female διατίθεται σε δέκα οκτώ διαφορετικές γλώσσες (όχι στα Ελληνικά). Μπορείτε να επιλέξετε τη γλώσσα που προτιμάτε κατά την εκκίνηση. Το πλαίσιο πλοήγησης είναι διαθέσιμο στην επάνω αριστερή πλευρά, με το οποίο μπορείτε να μετακινήσετε, να περιστρέψετε, να μεγεθύνετε και να κάνετε σμίκρυνση του τρισδιάστατου ανθρώπινου μοντέλου. Ωστόσο, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε και τον κέρσορα του ποντικιού σας για να μετακινήσετε ή να περιστρέψετε το μοντέλο.

Και οι δύο εκδόσεις του λογισμικού Anatronica Pro Male και Female διαθέτουν τις ίδιες δυνατότητες. Παραθέσαμε μερικές από αυτές τις δυνατότητες παρακάτω:

 • Αναζήτηση : Στο λογισμικό παρέχεται ένα πλαίσιο αναζήτησης που σας επιτρέπει να αναζητήσετε ένα συγκεκριμένο μέρος του σώματος. Όταν εισάγετε το όνομα ενός μέρους ή οργάνου του σώματος, θα σας δείξει όλες τις σχετικές αντιστοιχίσεις.
 • Ιεραρχία συστημάτων : Αυτή η ενότητα απαριθμεί όλα τα συστήματα του ανθρώπινου σώματος, όπως το Σκελετικό Σύστημα, το Μυϊκό Σύστημα, το Αναπνευστικό Σύστημα κ.λπ.
 • Προβολή : Αυτό το κουμπί θα κάνει όλα τα μέρη διαφανή εκτός από το επιλεγμένο, ώστε να μπορείτε να δείτε καθαρά το επιλεγμένο όργανο του σώματος.
 • Επαναφορά προβολής : Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτό το κουμπί για να επαναφέρετε την προβολή του μοντέλου ανθρώπινου σώματος. Υπάρχει στην κάτω αριστερή πλευρά.
 • Το Anatronica Pro διαθέτει επίσης μια λειτουργία κουίζ. Ενεργοποιώντας τη λειτουργία κουίζ, θα σας ζητηθεί να επιλέξετε τη σωστή επιλογή για το επισημασμένο όργανο του σώματος.

Μπορείτε να το κατεβάσετε από το anatronica.com. Υπάρχουν δύο εκδόσεις, για Windows και για Mac.

2. Anomalous Medical

anomalous medical

Το Anomalous Medical είναι ένα λογισμικό ανοικτού κώδικα με εστίαση στην ανθρώπινη ανατομία. Όπως το Anatronica Pro, το Anomalous Medical έρχεται επίσης με μοντέλα ανατομίας ανδρών και γυναικών. Μπορείτε να ανοίξετε το μενού του λογισμικού κάνοντας κλικ στις τρεις οριζόντιες γραμμές στην επάνω αριστερή πλευρά.
Ας δούμε μερικά από τα χαρακτηριστικά του Anomalous Medical.

 • Λειτουργία κάμερας : Προσφέρει τρεις διαφορετικούς τύπους λειτουργιών κάμερας. Συγκεκριμένα, περιστροφή, μετακίνηση και ζουμ. Από προεπιλογή, η λειτουργία της κάμερας έχει οριστεί σε ζουμ. Μπορείτε να κάνετε εναλλαγή μεταξύ των λειτουργιών κάμερας από το μενού. Μπορείτε να περιστρέψετε, να μετακινήσετε  και να μεγεθύνετε το μοντέλο ανθρώπινης ανατομίας με το δεξί κλικ του ποντικιού σας.
 • Προβολές : Αυτή η επιλογή προσφέρει διαφορετικούς τρόπους προβολής του μοντέλου ανθρώπινης ανατομίας, όπως κέντρο, επάνω, κάτω, αριστερά, δεξιά κ.λπ.
 • Τελεστής επιλογής : Αφού επιλέξετε τον λειτουργία χειρός από το μενού, μπορείτε να δείτε οποιοδήποτε όργανο ή μέρος του ανθρώπινου σώματος κάνοντας διπλό κλικ σε αυτό.
 • Διάταξη παραθύρου : Το Anomalous Medical μπορεί να εμφανίσει έως και τέσσερις προβολές του μοντέλου ανθρώπινης ανατομίας σε μία οθόνη.
 • Dental Simulation : Είναι μια πρόσθετη δυνατότητα αυτού του δωρεάν λογισμικού. Εδώ, μπορείτε να δείτε και να μελετήσετε τα διάφορα μέρη του προσώπου.

Όπως το Anatronica Pro, το Anomalous Medical έχει επίσης την δυνατότητα να κρύβει όλα τα μέρη του σώματος ή τα όργανα ενώ βλέπετε ένα συγκεκριμένο.

Μπορείτε να κατεβάσετε αυτό το λογισμικό από το anomalousmedical.com. Έρχεται σε έκδοση για Windows και σε έκδοση για Android.

3. 3D Bones and Organs

3d bones and organs

Το είναι μια δωρεάν εφαρμογή Windows 10/11. Μπορείτε να το εγκαταστήσετε από το Microsoft Store. Διατίθεται σε τέσσερις διαφορετικές γλώσσες (φυσικά, όχι στα Ελληνικά). Η αγγλική γλώσσα έχει οριστεί ως προεπιλογή. Το 3D Bones and Organs είναι ένα πλήρως εξοπλισμένο λογισμικό ανθρώπινης ανατομίας που έρχεται με διαφορετικά συστήματα ανθρώπινου σώματος, όπως το Σκελετικό Σύστημα, το Μυϊκό Σύστημα, το Νευρικό Σύστημα, το Κυκλοφορικό Σύστημα, το Πεπτικό Σύστημα, το Αναπαραγωγικό Σύστημα γυναίκα και άνδρα, κλπ.

  Η Μορφοποίηση υπό όρους του Excel

Ας εξερευνήσουμε μερικές δυνατότητες των τρισδιάστατων οστών και οργάνων.

 • Όταν επιλέγετε ένα μέρος του σώματος ή ένα όργανο, το λογισμικό εμφανίζει το όνομά του. Μπορείτε να διαβάσετε τη σύντομη περιγραφή του επιλεγμένου μέρους του σώματος ή οργάνου κάνοντας κλικ στο κουμπί ” i “. Εάν δυσκολεύεστε να προφέρετε ένα συγκεκριμένο μέρος ή όργανο του σώματος, μπορείτε να κάνετε κλικ στο εικονίδιο του ηχείου.
 • Ενώ βλέπετε ένα συγκεκριμένο όργανο ή μέρος του σώματος, μπορείτε να το κάνετε διαφανές ή να το κρύψετε εντελώς. Κάνοντας ένα συγκεκριμένο όργανο σώματος διαφανές, μπορείτε να δείτε τα εσωτερικά μέρη ή τομές του.
 • Μπορείτε να φορτώσετε περισσότερα συστήματα ανατομίας ανά πάσα στιγμή κάνοντας κλικ στο εικονίδιο ακριβώς κάτω από το εικονίδιο αναζήτησης.
 • Το 3D Bone and Organs διαθέτει επίσης μια λειτουργία κουίζ. Μπορείτε να το ενεργοποιήσετε κάνοντας κλικ στο εικονίδιο ακριβώς κάτω από το κουμπί ” i “. Αφού ξεκινήσετε το κουίζ, πρέπει να επιλέξετε το σωστό μέρος του σώματος ή όργανο, το όνομα του οποίου εμφανίζεται στην κορυφή. Αφού το επιλέξετε, κάντε κλικ στο κουμπί Τέλος για να ελέγξετε αν η απάντησή σας είναι σωστή ή λανθασμένη. Μπορείτε να αφήσετε το κουίζ ανά πάσα στιγμή κάνοντας κλικ στο κουμπί Αποχώρηση .

Μπορείτε να το κατεβάσετε από εδώ.

4. BioDigital

biodigital

Το είναι μια διαδικτυακή εφαρμογή που προσφέρει τόσο δωρεάν όσο και επί πληρωμή συνδρομές για τη μελέτη και προβολή της ανθρώπινης ανατομίας. Στη δωρεάν έκδοσή τους, μπορείτε να εξερευνήσετε περισσότερα από 100 τρισδιάστατα μοντέλα του ανθρώπινου σώματος. Για να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή ιστού τους, πρέπει να δημιουργήσετε έναν δωρεάν λογαριασμό στον επίσημο ιστότοπό τους.

Μερικά από τα μοντέλα ανθρώπινης ανατομίας που είναι διαθέσιμα στην διαδικτυακή εφαρμογή τους είναι:

 • Πλήρης ανατομία άρρενα
 • Πλήρης ανατομία γυναίκας
 • Διατομές και μακροανατομία
 • Οδοντιατρική
 • Καρδιολογία
 • Δερματολογία
 • Ενδοκρινολογία
 • Γαστρεντερολογία
 • Μεταδοτικές ασθένειες

Μπορείτε να επιλέξετε ένα συγκεκριμένο μοντέλο ανατομίας από την αριστερή πλευρά. Αυτή η διαδικτυακή εφαρμογή ανθρώπινης ανατομίας είναι διαθέσιμη σε οκτώ διαφορετικές γλώσσες (και πάλι όχι στα Ελληνικά).

Μπείτε στη web εφαρμογή του BioDigital από εδώ.

5. Complete Anatomy

complete anatomy

Το Complete Anatomy είναι ένα τέλειο μείγμα διαισθητικού σχεδιασμού και ανθρώπινης ανατομίας. Η εφαρμογή μετατρέπει το παραδοσιακό 2D εκπαιδευτικό υλικό σε τρισδιάστατο σχέδιο με υψηλή ακρίβεια και ζωντανεύει την ανατομία με ειδικά χαρακτηριστικά και εργαλεία που απεικονίζουν πολύπλοκες λειτουργίες.

H εφαρμογή είναι μια βαριά λήψη με μέγεθος περίπου 650 MB.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία αναζήτησης για να δείτε τη δομή που θέλετε. Μπορείτε να αποθηκεύσετε τη δουλειά σας στο cloud καθώς η εφαρμογή διαθέτει εντός εφαρμογής μια πλατφόρμα που βασίζεται σε σύννεφο και προσφέρει έναν εύκολο τρόπο για να μοιραστείτε το περιεχόμενό σας με άλλους χρήστες ή με τη δική σας ιδιωτική ομάδα.

Υπάρχει μια παλέτα εργαλείων στην οποία μπορείτε να έχετε πρόσβαση για την προσαρμογή του μοντέλου σας μέσω μοναδικών χαρακτηριστικών κοπής και σχεδίασης της εφαρμογής.

Συνολικά, τo Complete Anatomy είναι μια εξαιρετική εφαρμογή που βοηθά τους ιατρικούς επαγγελματίες και τους μαθητές να αλληλεπιδρούν με πάνω από 6.200 ανατομικές δομές υψηλής ανάλυσης σε εκπληκτική τρισδιάστατη εικόνα.

Συνολικά, τα Windows 10 Complete Anatomy είναι μια εξαιρετική εφαρμογή που βοηθά τους ιατρικούς επαγγελματίες και τους δια βίου μαθητές να αλληλεπιδρούν με πάνω από 6.200 ανατομικές δομές υψηλής ανάλυσης σε εκπληκτική τρισδιάστατη εικόνα.

Μπορείτε να το κατεβάσετε από εδώ.

6. AnatomyLearning

anatomylearning

Το AnatomyLearning είναι μια άλλη διαδικτυακή εφαρμογή που παρέχει δωρεάν πρόσβαση σε διαφορετικά μοντέλα ανθρώπινης ανατομίας. Εάν χρησιμοποιείτε το πρόγραμμα περιήγησης ιστού Chrome, μπορείτε να κάνετε λήψη της επέκτασης Chrome. Αλλιώς μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε αυτήν την εφαρμογή ιστού, επισκεπτόμενοι τον επίσημο ιστότοπο του 3D Anatomy Learning .
Το AnatomyLearning προσφέρει τις 3 διαστάσεις των παρακάτω συστημάτων ανθρώπινου σώματος:

 • Σκελετός (Οστά, χόνδροι και αρθρώσεις)
 • Μυϊκό σύστημα
 • Καρδιαγγειακό Σύστημα
 • Νευρικό Σύστημα
 • Γαστρεντερικός σύστημα
 • Αναπνευστικό σύστημα
 • Ουροποιητικό σύστημα
 • Αναπαραγωγικό σύστημα
 • Ενδοκρινείς αδένες

Μπορείτε να το κατεβάσετε από εδώ. Διατίθεται για Android, iOS και .

Ποια είναι η καλύτερη δωρεάν εφαρμογή ανατομίας 3D;

Αν ψάχνετε για την καλύτερη εφαρμογή 3D ανθρώπινης ανατομίας για Windows 10/11, τα 3D Bones and Organs μπορεί να είναι η σωστή επιλογή για εσάς. Είναι διαθέσιμο στο Microsoft Store. Περιγράψαμε τα χαρακτηριστικά του παραπάνω σε αυτό το άρθρο. Εκτός από αυτήν την εφαρμογή, υπάρχει και η Complete Anatomy διαθέσιμη στο Microsoft Store, αλλά δεν είναι εντελώς δωρεάν αφού έχει και έκδοση επί πληρωμή.

Ποιο είναι το καλύτερο δωρεάν λογισμικό τρισδιάστατης ανατομίας;

Αν κάνετε αναζήτηση στο διαδίκτυο, θα βρείτε μια σειρά από λογισμικά ανθρώπινης ανατομίας. Τα περισσότερα όμως είναι επί πληρωμή. Μιλώντας για το καλύτερο λογισμικό τρισδιάστατης ανατομίας, εξαρτάται από τον χρήστη ποιες δυνατότητες ενός λογισμικού ανατομίας το καθιστούν το καλύτερο για αυτόν. Για Windows 11/10, μπορείτε να πάτε με το Anatronica Pro ή οποιοδήποτε άλλο λογισμικό που έχουμε αναφέρει παραπάνω σε αυτό το άρθρο.

anatomy,human,male,female,Anatronica Pro,Anomalous Medical,3D Bones and Organs,BioDigital,3D Anatomy Learning,Complete Anatomy

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).