ΕΕΤΤ: ISP πρέπει να δηλώνουν τις πραγματικές internet ταχύτητες

Η ΕΕΤΤ αναφέρει ότι από σήμερα, 25 Νοεμβρίου 2020, τίθενται σε ισχύ οι διατάξεις του Εθνικού Κανονισμού Ανοιχτού Διαδικτύου (ΕΚΑΔ) για τις ταχύτητες σε σταθερές συνδέσεις.

Οι Έλληνες πάροχοι διαδικτυακών συνδέσεων θα πρέπει να ενημερώνουν πλέον τους συνδρομητές των σταθερών δικτύων για τις πραγματικές (αναμενόμενες) ταχύτητες της σύνδεσής τους, και όχι τις διαφημιζόμενες.

Οι πάροχοι συνδέσεων θα πρέπει να ενημερώνουν τους συνδρομητές για την ελάχιστη, τη μέγιστη και την διαθέσιμη ταχύτητα που αναμένεται στη του κάθε καταναλωτή. Η αφορά τους νέους συνδρομητές αλλά και τους υφιστάμενους συνδρομητές.

Η ενημέρωση για τις ταχύτητες σύνδεσης αποτελεί πια μέρος των όρων της σύμβασης, και  ο συνδρομητής έχει πια αποζημίωσης ή και επανόρθωσης σε περίπτωση που διαπιστωθούν επαναλαμβανόμενες αποκλίσεις από την ελάχιστη ταχύτητα.

Η υποβολή παραπόνων από τους συνδρομητές για αποκλίσεις, θα γίνεται μέσω της ς εξυπηρέτησης πελατών της κάθε εταιρείας κάτι που θα ξεκινά αυτόματα μια διαδικασία , με τα μετρητικά εργαλεία που διαθέτει.

Οι συνδρομητές μπορούν να επικοινωνήσουν με τις εταιρείες για περισσότερες πληροφορίες από τα παρακάτω links: Cosmote, Nova, Vodafone, Wind.

Αναμένεται να υπάρχει και προσωποποιημένη ενημέρωση στους συνδρομητές για τις αλλαγές των όρων της σύμβασης, μέσω του λογαριασμού τους μέσω SMS ή μέσω κάποιου email.

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο του ΕΚΑΔ από το PDF..

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

Subscribe to Blog via Email

Subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).