ΕΕΤΤ: ISP πρέπει να δηλώνουν τις πραγματικές internet ταχύτητες


Η ΕΕΤΤ αναφέρει ότι από σήμερα, 25 Νοεμβρίου 2020, τίθενται σε ισχύ οι διατάξεις του Εθνικού Κανονισμού Ανοιχτού Διαδικτύου (ΕΚΑΔ) για τις ταχύτητες σε σταθερές συνδέσεις.

Οι Έλληνες πάροχοι διαδικτυακών συνδέσεων θα πρέπει να ενημερώνουν πλέον τους συνδρομητές των σταθερών δικτύων για τις πραγματικές (αναμενόμενες) ταχύτητες της σύνδεσής τους, και όχι τις διαφημιζόμενες.

Οι πάροχοι συνδέσεων θα πρέπει να ενημερώνουν τους συνδρομητές για την ελάχιστη, τη μέγιστη και την διαθέσιμη ταχύτητα που αναμένεται στη σύνδεση του κάθε καταναλωτή. Η ενημέρωση αφορά τους νέους συνδρομητές αλλά και τους υφιστάμενους συνδρομητές.

Η ενημέρωση για τις ταχύτητες σύνδεσης αποτελεί πια μέρος των όρων της σύμβασης, και  ο συνδρομητής έχει πια δικαίωμα αποζημίωσης ή και επανόρθωσης σε περίπτωση που διαπιστωθούν επαναλαμβανόμενες αποκλίσεις από την ελάχιστη ταχύτητα.

Η υποβολή παραπόνων από τους συνδρομητές για αποκλίσεις, θα γίνεται μέσω της υπηρεσίας εξυπηρέτησης πελατών της κάθε εταιρείας κάτι που θα ξεκινά αυτόματα μια διαδικασία ελέγχου, με τα μετρητικά εργαλεία που διαθέτει.

Οι συνδρομητές μπορούν να επικοινωνήσουν με τις εταιρείες για περισσότερες πληροφορίες από τα παρακάτω links: Cosmote, Nova, Vodafone, Wind.

Αναμένεται να υπάρχει και προσωποποιημένη ενημέρωση στους συνδρομητές για τις αλλαγές των όρων της σύμβασης, μέσω του λογαριασμού τους μέσω SMS ή μέσω κάποιου email.

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο του ΕΚΑΔ από το PDF..


Διαβάστε τις Τεχνολογικές Ειδήσεις από όλο τον κόσμο, με την εγκυρότητα του iGuRu.gr

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news