Η ευφυΐα του ChatGPT είναι μηδενική

Τα παραγωγικά συστήματα AI όπως το , το DALL-E και το Midjourney είναι έτοιμα να φέρουν επανάσταση σε αμέτρητους κλάδους. Ο ειδικός στην τεχνητή νοημοσύνη Kaufmann ανέφερε στο ZDNet ότι αυτά τα νέα AI είναι τόσο καλά στη δημιουργία κειμένου και εικόνων που είναι πολύ εύκολο να υπερεκτιμήσουμε τις δυνατότητές τους.

chatgpt bot

Ο Kaufmann, ιδρυτής της Starmind.ai και του Ομίλου Mindfire εξήγησε ότι η αληθινή νοημοσύνη ορίζεται σαν την ικανότητα επίλυσης εντελώς νέων προβλημάτων. Αν και είναι αρκετά εύκολο να εντυπωσιαστείς από την ικανότητα της τεχνητής νοημοσύνης στην επεξεργασία της φυσικής ς, ο Kaufmann υποστήριξε ότι τα μεγάλα γλωσσικά μοντέλα όπως το GPT-3 απλώς μιμούνται τη νοημοσύνη χωρίς να την κατέχουν πραγματικά. Ειδικότερα, δεν έχουν την ικανότητα να αντιμετωπίσουν προκλήσεις που δεν έχουν αντιμετωπίσει στο παρελθόν.

Για παράδειγμα, αυτά τα συστήματα μπορούν να δημιουργήσουν ποίηση και να γράφουν κώδικα επειδή έχουν εκπαιδευτεί σε υπάρχον περιεχόμενο. Αλλά δεν μπορούν να έχουν αφηρημένα καθήκοντα, όπως η κατανόηση του χιούμορ ή να έχουν ενσυναίσθηση.

“Υπάρχουν μερικοί άνθρωποι που αντιμετωπίζουν τον όρο “AI” σαν μια “καταπληκτική καινοτομία”. Έτσι, κάθε φορά που κάτι είναι εκπληκτικό, λέγεται AI”, δήλωσε ο Kaufmann.

“Αλλά όταν κοιτάτε την επιστημονική προοπτική, μπορείτε να μετρήσετε και να ορίσετε τη νοημοσύνη. Η νοημοσύνη μπορεί να μετρηθεί σαν μια ικανότητά να αντιμετωπίζετε αόρατα προβλήματα, προβλήματα που δεν συναντώνται. Μπορείτε να λύσετε κάτι που είναι εντελώς νέο; Τα μεγάλα γλωσσικά μοντέλα όπως το ChatGPT δεν είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν οτιδήποτε δεν έχουν συναντήσει από πριν. Επομένως, η ευφυΐα του είναι μηδενική.”

Παρά αυτόν τον περιορισμό, ο Kaufmann αναγνώρισε ότι τα νέα μοντέλα αποτελούν σημαντική πρόοδο στην ικανότητα τεχνητής νοημοσύνης και θα μπορούσαν να φέρουν επανάσταση σε αρκετές βιομηχανίες. Τόνισε την ικανότητά τους να παράγουν δημιουργική εργασία αποτελεσματικά, μειώνοντας σημαντικά το κόστος και τους χρόνους υλοποίησης. Πρότεινε επίσης ότι τα μοντέλα μπορούν να δημιουργήσουν πιο δημιουργικές λύσεις σε μοναδικά προβλήματα από τους ανθρώπους, χάρη στην πρόσβασή τους σε μια τεράστια δεξαμενή πληροφοριών.

Ο Kaufmann επεσήμανε την αξία της τεχνητής νοημοσύνης σε βιομηχανίες όπως η εικονογράφηση και η παραγωγή ταινιών, όπου μπορούν να δημιουργηθούν εικονικά ανθρώπινα όντα που θα είναι πολύ πιο οικονομικά από ανθρώπους στην πραγματική ζωή.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.081 εγγεγραμμένους.
ChatGPT

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).