Τι έγινε όταν απαγορεύτηκαν τα κινητά σε ένα Γυμνάσιο;

Η Sydney Morning Herald αναφέρει ότι ένα τοπικό Γυμνάσιο “παρατήρησε μια δραματική μείωση στα προβλήματα συμπεριφοράς και μια ώθηση στη σωματική δραστηριότητα, ενώ οι μαθητές άρχισαν και πάλι να μιλούν μεταξύ τους μόλις δύο μήνες μετά τον περιορισμό στη χρήση κινητών τηλεφώνων”.

phones school

Ο διευθυντής του σχολείου αναφέρει στην εφημερίδα ότι “σε οκτώ εβδομάδες εφαρμογής της νέας πολιτικής, σημειώθηκε μείωση 90 τοις εκατό σε θέματα συμπεριφοράς που σχετίζονται με τηλέφωνα στο σχολείο”.

Ανέφερε ότι ήταν “τόσο ξεκάθαρο” ότι τα κινητά τηλέφωνα εμπόδιζαν τη μάθηση, την προσοχή των μαθητών στις τάξεις και μείωσαν τη συναισθηματική και κοινωνική τους νοημοσύνη. Δήλωσε ότι η χρήση του τηλεφώνου συνέβαλε άμεσα στις συγκρούσεις μεταξύ των μαθητών.

“Σε μια εποχή που η ψυχική υγεία είναι τόσο ανησυχητική για τους νέους μας, η σχολική μας κοινότητα θεώρησε το τηλέφωνο σαν ένα σημαντικό και αρνητικό παράγοντα στην ευημερία των μαθητών”, ανέφερε.

Μια ηλεκτρονική αίτηση που ζητούσε την απαγόρευση των κινητών τηλεφώνων στα λύκεια της ΝΝΟ κατάφερε να συγκεντρώσει περισσότερες από 21.600 υπογραφές.

Μια έρευνα γονέων του Davidson High School το 2021 διαπίστωσε ότι το 89 τοις εκατό υποστήριζε την πολιτική να επιτρέπονται τα κινητά τηλέφωνα στο σχολείο, αλλά να μην επιτρέπεται στους μαθητές να τα χρησιμοποιούν.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecegns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.111 εγγεγραμμένους.
κινητά τηλέφωνα,κινητά,iguru

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).