Εγκατάσταση του Windows Subsystem for Linux με μία εντολή

Οι διαχειριστές των Windows 10 που θέλουν να εγκαταστήσουν το WSL (Windows Subsystem for Linux), μπορούν να το κάνουν πλέον τρέχοντας μόνο μία εντολή από την έκδοση Windows 10 2004 και όσες κυκλοφόρησαν μετά.

Η Microsoft κυκλοφόρησε την συγκεκριμένη βελτίωση στην έκδοση προεπισκόπησης των Insider τον Οκτώβριο του 2020 και τώρα όπως φαίνεται την διέθεσε με τις πρόσφατες ενημερώσεις στις εκδόσεις των Windows 10 2004, 20H2 και 21H1.

windows linux

Η βελτίωση συμπεριλαμβάνεται στο KB5004296, που είναι μια προαιρετική ενημέρωση για τις αναφερόμενες εκδόσεις των Windows 10. Η ενημέρωση είναι αθροιστική. Έτσι η νέα λειτουργία θα κυκλοφορήσει σε μερικές μέρες, μέσω του Patch Day  Αυγούστου. Οι προαιρετικές ενημερώσεις εγκαθίστανται στα συστήματα μόνο εάν οι διαχειριστές τις εγκαταστήσουν μέσω του Windows Update, ή αναζητώντας την ενημέρωση από τον ιστότοπο του Microsoft Update Catalog.

Η Microsoft δεν έχει αναφέρει προς το παρόν την βελτίωση του WSL στις σημειώσεις έκδοσης. Όμως μια ανάρτηση στο Dev Blog της Microsoft από τον Craig Loewen επιβεβαιώνει τη συμπερίληψη της νέας επιλογής εγκατάστασης του WSL στα Windows 10.

  Windows Subsystem for Linux επίσημα στο Microsoft Store

Το μόνο που χρειάζεται είναι να ανοίξετε μια γραμμή εντολών με δικαιώματα διαχειριστή και να τρέξετε την εντολή wsl.exe –install για να εγκαταστήσετε το WSL στην συσκευή σας. Από προεπιλογή, θα εγκατασταθεί το Ubuntu στη συσκευή καθώς είναι η προεπιλεγμένη διανομή Linux.

Το κύριο πλεονέκτημα της νέας μεθόδου είναι ότι η εγκατάσταση είναι πολύ πιο γρήγορη. Πριν, έπρεπε να εγκαταστήσετε όλα τα απαιτούμενα στοιχεία ξεχωριστά στην συσκευή σας.

Ακολουθεί μια επισκόπηση των εντολών και για ποιο σκοπό μπορείτε να τις χρησιμοποιήσετε. Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι ορισμένες εντολές μπορούν να τρέξουν μόνο μετά την εγκατάσταση του WSL στην συσκευή σας.

wsl command

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news

Windows Subsystem for Linux,windows subsystem for linux (wsl),windows subsystem for linux gui,windows subsystem for linux enable,windows subsystem for linux disable,iguru,iguru.gr

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).


9  +  1  =